torsdag 9 maj 2013

Stämmer det här??!

Fick höra för någon dag sedan ang Lidingöloppet MTB att det gick på vanliga cykelbanor och motionsslinga där även "vanligt" folk promenerade och motionerade. De sa även att innan start så kontrollerades det att varje cykel var utrustad med en ringklocka, då det var det krav från arrangören.

Att hänvisa till svensk lagstiftning att hojar skall var utrustad med dylikt köper jag inte, för på hur många tävlingar ser man en ringklocka på hojen? Där är vi alla lagbrytare, påminner mig om gamla tider då om man vann ett lopp så fick man inte släppa styret och göra segergest, bara en arm i luften.
Jiizzzz.. Sverige i ett nötskal, världens samvete och moralväktare.. bah!

Om det stämmer så frågar jag mig personligen hur kul var det för deltagarna? Den jag pratade med var inte så imponerad. Och detta betalade de dyra pengar för. Mitt råd är eller nä en vädjan bojkotta dylika arrangemang, varför skall ni stötta en Friidrottsklubb som uppenbarligen inte förstår hur cykling fungerar. Skickar även en vädjan till SCF att INTE sanktionera detta lopp i framtiden, speciellt inte då en av deras klubbar (Hjo) anordnar en deltävling i Svenska Cupen samma dag.

Hälsningar,

Fritz

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är väl bättre att pengarna går till en förening med idrottande ungdomar än att köra ett motionslopp där degen går till några gubbar i ett eventbolag. Får se vad man ska bojkotta! Ge dom en chans i friidrottsklubben så kanske dom lär sig om cykling, dom har ju lite vana av stora arr. Klantigt dock av SCF, där får jag hålla med dig.
Henrik

Fritz sa...

Hm ja kanske det dock tror jag inte att de kommer ge några pengar tillbaka till cyklingen.
Om det övriga skulle vars en pik mot oss så stämmer det inte då vi tillhör Korpen :) valde dem och deras cykelsektion då vi renodlade motionärer och inte tävlar
Att vi sedan efter det valde senare att starta ett eventbolag då vi älskar cykel , men det har inget med vårt lopp att göra :)
Med vänlig hälsning,
Fritz

Anonym sa...

Klart det var en pik till er, visste eller såg dock inget på hemsidan om korpen. Korpen är annars en helt okej organisation om än lite för motionärsinriktad för mig, dock gör dom gott för folkhälsan.
Har annars själv inget emot att gynna icke cykelklubbar när dom anordnar motionslopp på cykel, kört bla. Ihretrampen och Bräknetrampen i mina trakter och det har varit bra arr.
Att sedan startavgiften är vettig är ett stort plus, bojkottar helt lopp med en avgift på 400:- då cykla 10 mil och få en korv känns dyrt.
Hälsn. Henrik