tisdag 11 juni 2013

Chips? Nä Chip!

Chip (c) bilden snodde jag av Niclas Fagerlund.. OK?
Ja igår kom den nygamla nyheten att nu är äntligen Chipen för tävlande cyklister här, detta skedde med blandade åsikter. Vissa är grymt upprörda medans jag även sett positiva tongångar angående chipet.
Vad är det jag pratar om? Sedan en längre tid tillbaka har SCF meddelat att alla licenserade åkare och som tävlar fr.o.m. nu skall ha ett chip för att säkerställa resultat samt att SCF använder tv-produktionen för kortbane-SM som ursäkt (en av dem). De kommer att kosta 990:- och håller i fem år, alternativt att man kan hyra per tävling till en kostnad på 200:-. Läs mer här SCF

Bra eller dålig?
Jag har faktiskt svårt att bestämma mig, det är ju bra att strulet försvinner, dock tycker jag synd om alla de elitåkare och juniorer som kanske inte har så många sponsorer som med VÄLDIGT kort varsel måste hosta upp nästan 1000:-. För att komma ut två veckor innan det skall användas är ju lite väl kort förvarning. Fast det är ju bättre än Vätternrundan där du måste betala ditt deltagande minst 9-10 månader innan =)

Alternativ?
Ja visst finns det alternativ, vi ser ju på många motionslopp där vi får ut ett chip som placeras på hjälmen, borde gå att sätta det på framgaffeln också (för det är väl ett sådant chip som SCF tillhandahåller?) Visst att det innebär en viss administration, men jag tror helt klart att det är ett alternativ. Nackdelen är väl om man måste byta hoj under ett lopp, men det gäller ju även det som SCF tillhandahåller. Alternativt som vid större lopp utomlands, så får lagen chip av arrangörerna, som sedan tas tillbaka av dem efter avslutat lopp. Då "äger" SCF fortfarande chipen, och ett alternativ för ett fattigt förbund som SCF är kanske att höja startavgiften med en 25-50:- för cuptävlingar, alternativt alla andra tävlingar. Då får de tillbaka pengarna, och åkarna slipper slänga upp större summor på en gång.

Dock!
Det är försent att göra något åt detta just nu, om inte SCF kallar till ett blixtmöte och tar tillbaka allt och inför något av det som nämns ovan. För handen på hjärtat detta är ju ingen nyhet, detta meddelade SCF för länge sedan. Skillnaden är att vi glömt bort det och att de nu kommer med så kort varsel innan retar upp en två och flera, även om jag sett några positiva åsikter också.

Men nu får ni komma med de synpunkter som ni tycker är väsentliga, kommentera gärna!

Mer om Falkenloppet
Har noterat på CK Falkens hemsida och under deras forum, att CK Falken önskar komma i kontakt med Damelit och Damjuniorer för att höra deras synpunkter och för att gära loppet bättre inför 2014. All heder åt dem att de tar åt sig den kritik som kommit från många håll. Kolla in bloggar som Endorfinkick (välkommen Ingrid!) Cykelkatten, Blackie och Öijer för att se en del av kritiken ja och inte minst längre ner här på Cykelbloggar. Så tjejer passa på och gör er röst hörd och tala om för dem vad som gick fel, och vad de bör göra inför nästa års Falkenloppet.

Tjejen som kraschade på Falkenloppet (en av många) klarade sig "rätt så bra" bröt nyckelben, axel ur led, skrapsår och en rejäl smäll i skallen. Missförstå mig rätt! Det var "skönt" att det inte var värre. blir alltid lite skraj när helikopterna blir inblandad. Krya på dig tjejen! Tack Karin för infon!

Solen skiner och det ser ut att bli en bra dag, strax före 7 på morgonen och det är redan +15.. I like!

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Bra av Falken. =)
Vi kommer komma med förbättringsförslag som i ett led att få svensk damcykling att växa och skapa trygga förutsättningar för det och för att vi ska få tävla på våra villkor. =))

Fritz sa...

Jag kan bara hålla med, uppenbart har de tagit åt sig, och det är väl självklart att tjejerna skall få starta ensamma. Blir lite snedvridna fördelar för vissa och nackdelar för andra.

Ha en bra dag Karin!

/Fritz