fredag 16 augusti 2013

Det här med att tävla

Sista backen på skandisloppet... fick inte i lilla klingan, tungt tungt! Foto (c) Fröken Eva
Ja är det så kul att tävla egentligen? Man sliter och svettas, ibland tror man att hjärtat skall hoppa ur bröstet, eller att lungorna inte räcker till, benen skriker för att det gör ont, mjölksyran sprutar ur öronen, men ändå fortsätter man, kroppen och skallen säger "stanna, nu räcker det!", men ändå trampar man på.

I år har det inte blivit många tävlingar, fast ändå fler än förra året då jag bara körde 1,5 tävling. I år har jag enbart kört de på hemmaplan, en deltävling i Upplandscupen och 2 lokala tävlingar (rekordmilen). Har man de bästa förutsättningarna? Njae, första gången visste jag inte ens om tävlingen och startade bara på kul. Just den dagen hade jag inte den snabbaste hojen (9kg aluhoj) med mig + att jag inte ätit bra och hade den natten sovit som en kratta. Igår så fick jag i alla fall 1,5 timmes förvarning, så jag hann peta i mig 2 hemmagjorda hamburgare som låg och skvalpade i magen under milen. Dock tog jag igår en av de snabbare hojarna och förbättrade min tid med nästan 40 sek. Helt Ok med tanke på att benen från dagen innan var lite rökta, men det var det för kanonerna också, de hade ju kört DM i Odensala dagen innan.

Nu måste jag börja titta efter en tempohoj om jag skall fortsätta med det här, tror att jag skulle nog förbättra min tid med minst 30 sek om jag körde på en invand tempohoj, eller vi säger så här: målet är under 16 min på milen för i år.

Hur gör du? Är du med i distriktstävlingar (typ SMACK-serien, Gästrikeserien, X-Cup / Skåne) eller lokala miltävlingar, Borlänge har ju en populär rekordmil. Eller du kanske kör veterancupen, eller varför inte Svenskacupen (elit)? Tävlar du mot andra eller dig själv?

Hur laddar du inför ett lopp, struntar du helt i uppladdning om det är en tävling i "gärsgårdsserien" eller laddar du som för inför vilken tävling som helst? Vad är målet med ditt tävlande, kör du mot dig själv, eller vill du stå överst på pallen? Du kanske vill bevisa för din omgivning att du kan och kör därför tävlingar, eller som vissa har skrivit, de gillar att tänja gränser och känna att kroppen skriker och protesterar, då känner de att de lever, är du en av dem?

Nåja, jag är nöjd, dock nu har jag koll på nästa datum, och jag har bestämt mig att inför den tävlingen så skall jag ladda på mitt sätt. Banne mig så skall jag under 16 min trots linjehoj på tempotävling.

Berätta hur du gör,

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Adam sa...

Det finns ju tempoclips att köpa om du vill kapa några sekunder utan att lägga ut för mycket pengar. Kör du i bocken hela sträckan nu eller? Eller ligger du på styret endå?

Fritz sa...

Adam, sant! Har funderat på att skaffa tempopinnar, alternativt bygga om en av mina aeroramar till tempohoj. Annars ligger jag ner i bocken alternativt ligger med armarna uppe på styret. Fungerar det med, fast vore roligare med tempojonne =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Adam sa...

Okey. Det kan ju bli lite ostabilt att ligga på styret. Jo men självklart känns det roligare med en riktig tempohoj. Ja tror vi cyklister är lite pryltokiga när det gäller cyklar.

Fritz sa...

Pryltokiga är ju bara förnamnet, jag hade ju tom två tempohojar ett tag, dock är bägge sålda... men sånt är livet, bara att börja jaga nytt =)

Visst kan det vara instabilt att ligga på styret, har dock tränat mycket på det under sommaren och fungerar rätt så bra =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Adam sa...

Två st? Ojdå!! Men kan du förklara skillnaden? Visst fattar jag att det är skillnad med täckta hjul och sittställningen. Men känslan? farten? Jag har aldrig cyklat tempo men är lite sugen men vet inte om det är värt att köpa. Isåfall ska man ju börja köra gästrikeserien.