måndag 19 augusti 2013

Fick lite fel info ang. Bicycle Film festival, här är den korrekta.

Bicycle Film Festival Stockholm & Stockholm Cykelfest 24 augusti 2013

Den 24 augusti kommer den första upplagan av Bicycle Film Festival Stockholm att presenteras. Festivalen är en cykelfilmfestival som presenterar ett brett urval av kortfilmer med allt från spelfilm till dokumentärfilm. Festivalen kommer hållas på Debaser Medis mitt i centrala Stockholm. ”Anledningen till att vi ville ta hit festivalen är att den är en viktig katalysator för den internationella spridningen av cykelkultur och ger en spännande möjlighet för ett stort antal oberoende filmskapare...” säger Johan Carlsson, VD på UrbanBikeWear.com som är ansvarig producent för arrangemangen.

Under dagen pågår även Stockholm Cykelfest på och runt Medborgarplatsen och Björns Trädgård med bl.a. BMX-tävlingar, SM i cykelpolo, trialcykling, gratis cykelservice och cykelbyggen. Fokus på Stockholm Cykelfest är cykeln som glädjekälla och livsstil. 

Fakta BFF
Bicycle Film Festival är en internationell festival som grundades i New York 2001. Sedan starten har den kommit att bli en stor katalysator i den internationella spridningen av cykelkultur och är en viktig scen för ett stort antal oberoende filmarbetare men också en plattform för konserter, gatufester, konst och mode. Några exempel på personer som deltagit är regissören och fotografen Albert Maysles (Grey Gardens, Gimme Shelter), regissören Spike Jonze (Being John Malkovich), Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) och konstnären Tom Sachs.

2013 som är det första året som BFF Stockholm arrangeras kommer att presentera fyra set av visningar med filmer. Festivalen arrangeras på Debaser Medis med filmvisning och efterföljande filmfest, dj-maraton och prisutdelning till cykelfestens tävlingar i Debaser Medis konsertdel.

2013 års upplaga av Bicycle Film Festival kommer att invigas i New York den 26 juni för att sedan fortsätta sin turné världen över. År 2012 besökte den ett 40-tal städer som Buenos Aires, Hong Kong, Los Angeles, London, Milano, Mexico City och Sydney för att nämna några exempel och besöktes av nästan 300 000 personer.

Festivalprogram:

Stockholm Cykelfest på Medborgarplatsen och Björns Trädgård

Kl. 12.00–19.00

BMX-tävlingar och SM i cykelpolo och show stands från några av de centrala aktörerna inom svensk cykling m.m.

Bicycle Film Festival

Kl. 15.30-22.15 Filmvisningar på Debaser Medis

För program och biljetter (75 kr per set): http://www.bicyclefilmfestival.com/city/stockholm/

Kl. 22.00–03.00
Bicycle film festival afterparty med prisutdelning till vinnarna i cykeltävlingarna, goldsprint race dj-maraton med HNNY + SVMK DJS + YOURS
TRULY + FRANK & ILKER + DJ WWW
. 

Länkar:


 
 
Med detta så har jag korrigerat det hela och drar nu ut på en cykeltur i blåsten.

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: