måndag 12 augusti 2013

Många svägningar i proffscirkusen

Franco Pellizotti och jag på Il Lombardia förra året
Sedan den 1 augusti är det tillåtet för proffsen att skriva nya kontrakt med nya lag. Det sker några förändringar som kanske för en annan är ögonbrynshöjande i andra fall förstår man det.

Det som jag tycker är intressant just nu är att Team Colombia verkar förlora några åkare, Henao t.ex. verkar gå över till Team Sky och där förenas med sin bror. "mitt lag" Androni Giocattoli-Venezeula har med säkerhet förlorat Franco Pellizotti, och först blev man ju lite hängig över det men efter att ha pratat med några med kunskap om just Franco och med Andros DS Giovanni Ellena så så förstår jag att det här är sista chansen för Franco att köra i ett World Tourlag, han har skrivit kontrakt med Astana. En annan åkare från Androni som verkar vara på G iväg är Fabio Felline, han är fortfarande ung och körde som väldigt ung i Team Fuji Footon, kanske var lite för ung för han fick inte det genombrott han önskade då, men under åren med Androni så har det gått bra och resultatet har kommit, just nu bär han den gula ledartröjan i etapploppet Tour de l´Ain i Frankrike. Han verkar gå till Team Trek.

Horner får inget nytt kontrakt med Radioschack (Team Trek) verkar det som och han hamnar troligtvis i följebilen som DS i nästa år. Voigt däremot har skrivit på för ytterligare ett år, uj den killen har en fysik som en annan skulle bara drömma om nu när man är halvvägs in på det 40 strecket och närmar sig 50 strecket med stormsteg =)

Team Trek verkar ha skrivit kontrakt med både Andy och Fränk Schleck, dock utan bekräftade källor.

Team Vacansoleil som troligtvis försvinner som Worldtour lag nästa år, fortsätter ev som Pro Continental) har redan tappat några åkare och med dem blir det svårare och svårare att hitta en ny titelsponsor.
Michele Scarponi lämnar Lampre verkar det som och kommer i nästa år köra med Kessiakoff i Astana, om nu ryktet stämmer.

Vilka åkare skulle du vilja se i andra lag?

Ha en bra dag,

Fritz

Inga kommentarer: