fredag 23 augusti 2013

Tartu MTB Maraton - 15 september

Tartu MTB Maraton 2012  Foto (c) Kaimo Puniste
Hallå,

Lite bakgrunds information + resplaner
Jag har fått lite info om Tartu MTB Maraton som går av stapeln den 15 september i Tartu, extremt lockande är det. OM jag åker så skall jag köra på en Cross, detta då alla former av cyklar är tillåtna, och loppet går på asfalt, grus och gräs. Dock är det resan dit och hem som ställer till det lite, jag har hittat ett flygbolag som flyger dit flybe.com (från Bromma) men för att komma åt de lägsta priserna skulle det innebära att man skulle bli tvungen att flyga dit på fredagen och sedan hem på måndag. Hm! Ett annat alternativ som jag skall kika på är färjan, åka fredag kväll, landa på lördagen, ta mig till Tartu, bo en natt i Tartu och sedan färja hem och hemma i Sverige på måndag morgon. Det visar sig vilket det blir.

Tartu MTB Maraton 2012 starten Foto (c) Kaimo Puniste
Här kommer dock lite officiell info.

Tartu MTB Maraton
MTB Marathon kommer att hållas den 15 september. Loppet, som lockar tusentals cyklister från många olika länder till södra Estland, är det 3: e största MTB loppet i världen efter norska Birkebeinerrittet och svenska CyckelVasan. Mer än 5000 cyklister förväntas delta i de två viktigaste sträckorna (89 och 40 km) , förutom cirka 2000 barn att delta i MTB Kids race som hålls en dag innan.

Under årens lopp har det också varit många professionella åkare deltagit i maraton. Välkända estniska cyklist, ledamot av UCI Pro Tour Team Astana, Tanel Kangert har vunnit tävlingen två gånger, 2010 och 2011. Även i år är det flera elitåkare som väntas delta.

Vid 89 km maraton kommer det estniska mästerskapen i MTB Marathon hållas i år
.
En liten filmsnutt om vad loppet handlar om finns här: http://www.tartumaraton.ee/17-11-2013-seb-16-tartu-rattamaraton
. I sidobaren på den sidan finns även all info för registrering, anmälan etc etc.
Spännande eller hur?

Ha en trevlig kväll.

Fritz
 

1 kommentar:

Elisa sa...

Haha! var det du där först ut i trailern ;)*skämt*
Spännande, lycka till Fritz.

Ha en fin dag!