torsdag 5 september 2013

Återigen grymt gjort av Tobias & Co

Start etapp 1, Tobias till vä, och Michael långt bort i bakgrunden (man ser svenska mästertröjan)
Vad skall man säga, jag tror att om det fortsätter så här så måste det vara klart att Tobias, men även Michael, etablerar sig i toppen av World Tour. Etapp 1 av Tour of Alberta är avklarad och Tobias visade återigen att 3:e platsen på prologen inte var en tillfällighet. I natt (Svensk tid) körde Tobias in på en 9:e plats och Michael på 35:e plats. Bägge var med i första klungan och fick samma tid som vinnaren, som återigen var Peter Sagan (Cannondale). Jonas rullade in över mållinjen 35 sekunder senare och hamnade på plats 84.
Bäst från Team Argos-Shimano var ändå inte Tobias på 1:a etappen, Luka Mezgec rullade in på en 5:e plats
Tobias på podiumet är bilder vi kan vänja oss vid eller hur?
Vissa kanske säger att det bara är Cannondale som skickat över några bra åkare, men kolla in startlistan så ser ni namn utöver Sagan som Hesjedal, Evans, Slagter, Caruso etc. Så att tro att Tour of Alberta är någon skittävling är fel.

Detta innebär att Tobias håller fortfarande 3:e platsen i totalen och Michael klättrade upp till plats 26. För Jonas del så innebär det att han nu efter 1:a etappen ligger på plats 83.

Kul att det går så bra för de svenska killarna, nu håller vi tummarna att det fortsätter så här.

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Fritz
Jättekul att alla tre svenskarna var med i klungan fram till slutet och att Tobias behåller sin tredjeplats. Såg också (av de fåtal minuter vi fick "rörliga" bilder från själva tävlingen) att Mikael var offensiv i täten av klungan vid ett par tillfällen. Tyvärr var ju TV-produktionen som sändes i Eurosport under all kritik vilket är otroligt synd, hoppas på bättring där...
Tur då att man har Fritz-bevakning av tävlingarna så att man får en riktig sammanfattning :-)
// Hans

Fritz sa...

Jag missade ju sändningarna, är ju ingen kvällsmänniska och sov som en bebis vid 22:00 =) Men det är grymt av killarna, och jag tror att deras självförtroende är på topp just nu och vi hoppas att det genererar ännu bättre resultat =)

Vad du smickrar mig, rodnar ju ända ner till tårna =)

Med vänlig hälsning
Fritz