lördag 14 september 2013

Imponerande! Det är det minsta man kan säga

Chris Horner
Imponerande av Chris Horner
Ja vad skall man säga annars? Chris Horner 41 år leder just nu Vueltan, så nu plockade han ett rekord som innebär att han är den äldsta proffscyklisten som bär ledartröjan i en av de tre Grand tour tävlingarna, den som tidigare höll rekordet var Andrea "Brontolo" Noe, som med sina 38 år höll den rosa tröjan under 2007:s Giro d´Italia, då var Brontolo 38 år. Han la förresten av förra året i slutet av 2012 års Giro, dock slutförde han inte girot som Garzelli gjorde i år, utan han klev av när det var några etapper kvar. Oavsett var jag impad av honom, då han var ett år yngre än mig, d.v.s. född 1969. Att han sedan under karriären kört i lag som kört på Bianchi (Alessio, Liquigas och Flaminia) gjorde det bara bättre.

Andra åldermän
Det finns ju några åldermän i klungan, nästan lika gamla som en annan och det visar ju bl.a. hur bra cykelsporten är, det går att hålla sig i toppen bara man har rätt motivation, fysik (klarar sig från allvarliga skador) och ett lag som fortfarande tror på en. Voigt är ju en annan av de åldermän som man är imponerad av. Oavsett är det kul, eller vad tycker ni?

Vad tror ni?
Tror ni Horner kommer att hålla in i mål, eller kommer det ske stora förändringar i resultatlistan efter dagens etapp, som är vad jag förstått Vueltans ETAPP, med bl.a. backar på 25%, det blir nog bara att sätta sig framför TV:n och säga åt ena dottern att det blir inget "Top Model, LA Ink" etc idag.

Nu till något helt annat.
Idag vinner väl lagens lag lätt eller hur? De där brynäsarna skall de väl ha som rundningsmärken på premiären av elitserien (eller som det nu heter SHL) . Självklart är MITT lag Leksands IF... kör nu grabbar och vinn över de där.. =)


Ha en bra dag
Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: