fredag 13 september 2013

Några väldigt intressanta artiklar/inlägg

Team IAM får symbolisera elitcyklister.. =)
Noterade de sista dagarna att www.velo.se har skrivit några väldigt intressanta inlägg, det ena handlar om det kommer att finnas några elitcyklister framöver, eller som jag såg där eller någon annanstans: elitcyklister idag sätter större värde att delta på "ett motionslopp" för att slå en tid mer än att köra en tävling i svenska cupen. Är det en utveckling vi vill ha? Ni kan läsa om det här: http://www.velo.se/cykling/elitledaretraff-i-vasteras-scf-var-finns-alla-tavlingar/

Varför är det så?
Angående ett stort problem som jag vet att vissa klubbar som har hållit i tävlingar i olika klasser så är det inte hur enkelt att ordna tävlingar, detta mest för den ekonomiska aspekten, de har i många fall gått i förlust, och så kul är det inte som förening att ordna tävlingar, med en förhoppning att ev. gå med vinst men minst jämt upp, att då se att det hela slutar med röda siffror gör ju inte att lusten för att ordna fler tävlingar ökar eller? Sedan har ju SCF själva en skuld i detta då de skapar mer och mer "krav" för klubbar att ordna tävlingar (läs chip bl.a.) då ökar kostnaderna och vem vill då chansa?

Svensk/Norskt samarbete?
Nästa inlägg var efter de hade fått ett brev från en norsk cyklist som önskade se en samordning mellan svenska och norska tävlingar, detta för att undvika att intressanta lopp i Sverige / Norge krockar med varandra.
Kan ju hålla med om det, dock ser jag vissa hinder då svenska lopp etc har för en förkärlek att klaras av innan ett visst motionslopp i slutet på juni för att sedan helt bli tomt i juli månad.
Detta inlägg läser ni här: http://www.velo.se/cykling/ett-norskt-inlagg-om-tavlingssamordning-mellan-norge-och-sverige/

USOC och en bronsmedalj från OS 2000
Texan har äntligen lämnat tillbaka bronsmedaljen från OS 2000, dock så undrar jag ju om de övriga också har lämnat tillbaka sina medaljer eller om det är bara texanen som drabbas av detta?

Christina Watches
Våra svenskar åkare i Team Christina Watches kliver upp ett steg, då laget inför nästa år kommer att söka en pro Continental licens istället för den idag "enklare" contintental. Tvärkul nyhet!! Om detta läser ni här: http://www.cyclingnews.com/news/christina-watches-planning-merger-move-up-to-proconti-level-for-2014

Team Belkin
Var ju lite fundersam över att Team Belkin skall köra på Bianchi nästa år, dock så verkar det bli ett bra drag, de har ju onekligen kommit igång och börjat vinna en och en annan tävling i år. Har ju ett visst agg mot en åkare i det laget (Bos) och idag blev jag i Cycling Sport Magazine påmind att det  finns ju en till åkare som jag inte helt uppskattar, måste svälja detta och fortsätta framåt, jag skall inte se bakåt. I det senare fallet menar jag ju självfallet Mark Renshaw. =)

Ha en fortsatt bra dag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: