torsdag 12 september 2013

SEB 16th Tartu Rattamaraton slår rekord i år

Foto: Kaimo Puniste
Rekordmånga deltagare väntas till SEB 16 Tartu Rattamaraton i Estland på söndag. Enligt onsdags resultat så har totalt 5392 åkare har anmält sig till tävlingen.

Förra året totalt var det 5377 åkare som anmälde sig till evenemanget. det förra rekordet för antalet  går tillbaka till 2011 då det fanns sammanlagt 5414 deltagare för SEB Tartu Rattamaraton.
Arrangörer förväntar rekordstort antal poster eftersom registreringen för evenemanget är fortfarande öppen fram till lördag.

Rekord för antalet deltagare som slutförde loppet går också tillbaka till 2011 då sammanlagt 4925 åkare avslutade loppet. I år arrangörerna hoppas att det magiska antalet 5000 deltagare för första gången i historien av Tartu Rattamaraton.

SEB Tartu Rattamaraton är den tredje största mountainbike maraton i världen. Det finns två distanser - 89km och 40km lopp som både start i Otepää och mål i Elva. Banan av TArtu Maraton / MTB följer samma väg som den legendariska Tartu Ski Marathon. (Som för Vasaloppet och Vasatrampet mao) .

Jag håller fortfarande tummarna att jag kommer iväg, Cross fixad för loppet, dock så händer det nu på logistiken för resan att det löser sig.

Då jag deltog på deras Tartu Rattarallis är jag säker på att det här arrangemanget är lika bra, extremt proffsiga arrangörer och de har ju förstått det här med prissättning, även om nu efter den 16 augusti så har priset stigit, men det når ju fortfarande inte nivåer som vissa andra lopp i Sverige. Grundpriset fram till den 16 augusti var 30 euro, mellan den 17/8 tom den 6/9 så var priset 40 euro, för att till sist hamna på 60 euro, som har blivit grundpriset för många motionslopp i Sverige, i Estland så är det efteranmälningsavgiften, viss skillnad eller hur? Läs mer här: http://www.tartumaraton.ee/17-11-2013-seb-16-tartu-rattamaraton

Ha en bra dag,
Fritz

Inga kommentarer: