lördag 21 september 2013

Undrar vad man skall skriva om?

Skall man vika sig och bara skriva om blå himmel och grönt gräs
Skall man bli mainstream?
Ja med tanke på den sista kommentaren i mitt förra inlägg så har jag funderat å vad man skall skriva om? Skall man skriva om sin egen träning (nä det blir ju tvärtråkigt i längden) eller om andras träning, nä lika tråkig det. Visst att under tävlingssäsongen så kan man ju skriva om resultat och liknande, men det skriver ju de flesta andra större nyhetssidorna redan, så det blir ju bara en repetition av redan publicerade nyheter .. eller?
Det blir ju lätt att man skriver om sådant som kan uppfattas som gnäll, men då de andra sidorna.. 90% av fallet väljer att inte skriva om sådant som folk uppenbart retar sig på, men som i många andra fall knyter de näven i ficka och muttrar, men till sist så följer de flesta strömmen.. de vill ju inte sticka ut hakan och göra sig obekväm. Hur skall man göra så alla blir nöjda?

Vätternrundan
Jag vet att i fall som Vätternrundan så har jag stuckit ut hakan, men de flesta köper ju deras resonemang och agerande hur som helst. Visst att det under sommaren varit lite mer agerande från klubbar och personer än vanligt, men vad blev resultatet.. som jag skrev tidigare en storm i ett vattenglas. Har mer "etablerade" nyhetssidor skrivit om detta? Nope, varför inte? Ja där kan man ju bara gissa, dock så köper ju ändå VR rätt så mycket reklam och jag tror inte att tidningar/andra media vågar bita den hand som är med och föder dem. Blir det riktigt rapportering då? Inte i mina ögon, tyvärr.

SCF - Ris
SCF har ibland fått en känga av mig, men de har även fått ros.. Så skall det vara för ett förbund, dock tycker jag det mest orättvisa som sägs ang. "SCF är att de gör inget för oss", jomen visst gör de det, dock så kan de handgripligt inte gå in i en klubb eller ett distrikt och tala om för dem hur de skall göra om det inte är ett rent regelbrott mot stadgarna. Vad de däremot gör och skall göra (ännu bättre) är att ge klubbar, distrikt etc. verktyg för dem att göra sina jobb, i många fall när folk gnäller på SCF så skulle de egentligen ge sig på sin egen klubb eller cykeldistriktet. Fall där jag tycker SCF gör fel, och det får ni ta som gnäll etc. är priset på licensen, hade den däremot innehållit en bättre försäkring så hade jag nog trots att jag nu för tiden bara kör motionslopp och tävlingar i gärsgårdsserien också tagit en licens. Ett annat var hanteringen runt chippet som införlivades i somras.

SCF - Ros
En sak jag tyckte däremot de gjorde bra var att inför begränsningarna för hur ungdomscyklarna fick se ut och i vilket material de skulle få finnas i, där valde distrikten och klubbarna däremot att se till att denna regel försvann vid årsmötet. Vilket jag tyckte var grymt trist, mest för att utvecklingen idag går mot att vara för häst/hockey/seglingsporten + många andra dyra sporter att det blir få förunnat att cykla då många inte har råd med sporten. Undrar hur många talanger vi tappat p.g.a. att föräldrarna inte har råd att följa med i deras barns önskemål/krav på utrustning inför nästkommande säsong. Norge har ju den där regeln med begränsningar sedan länge, och det är ju bara se hur deras utveckling har sett ut för sporten. De har många andra fördelar som vi i Sverige inte har, jag tror utan att veta tyckt att Norge satsar på kvantitet och därigenom få ut kvalitet, medans  Sverige ser ut som att vi kör från "kvalitet" från första början, och "bredden" stannar kvar i "motionsträsket" och skaffar aldrig licenser eller närmar sig inte SCF på något sätt.
För som jag sa till en polare som köpte hoj och gick med i lokala cykelklubben, fråga vilka fördelar du har som motionär om du är med i klubben? Fick han något bra svar? "Du är försäkrad när du tränar med oss gemensamt" problemet är att klubben har knappt några egna träningar. Så varför skall en sådan person välja att gå med i en klubb som inte ger något tillbaka? Ett annat scenario som jag ofta läser/hör om är när nybörjare kommer till en förening, så skall denna "knäckas och kränkas".. Tror ni denne cyklist är sugen på att komma tillbaka efter en sådan behandling? Inte mycket och kommer denne tillbaka så har den lärt sig en kultur som jag tycker är ett helt felaktigt sätt att bemöta en nybörjare. Dock en stor eloge till Fredrikshofs IF CK som valt att ha grymma nybörjarträningar. Det finns säkert andra klubbar som gör likadant, dock känner jag inte till er, men stor eloge till er också i så fall.

Fritzcykel är nerlagd.. etc
Jag skulle kunna skriva om detta i all oändlighet, men då finns det alltid något att hacka på, ja jag samlar på Bianchi och memorabilia runt lagen som kört på Bianchi, jag ha valt denna väg för min "sport" jag använder alla cyklar (inte 70-talaren då den är för liten) och de flesta kläderna. Bara för att jag tycker det är kul, Jag kör inte VR, Vasaloppet etc .. eller rätt och slätt inga lopp som är med i en Svensk klassiker, av fler orsaker, idiotiskt organisation (prissättning etc) i mina ögon, eller så är det min sjukdom som sätter stopp. Pga av vissa kommentarer som anonyma har jag nu åter valt att begränsa möjligheterna till att kommentera, då jag är less på att "försvara" MINA åsikter till anonyma personer. Av samma anledning la jag ner min privata blogg och kommer hädanefter enbart skriva här och då om cykel i generellt i alla dess former, dock kommer jag inte skriva ett ord om mina egna träningar, upplevelser etc. här då detta hör inte hemma på www.cykelbloggar.se
Vi får se om det vänder, annars kanske det även blir att jag lägger ner att göra inlägg här på cykelbloggar också, och låter bara era bloggar leva kvar. Det skulle säkert glädja vissa medans jag vet att några inte skulle uppskatta om jag slutar skriva om sådant som jag har gjort under åren.

Det viktigaste för www.cykelbloggar.se
Ja mina inlägg är ju inte den primära orsaken till att den här sidan finns, utan det är ju enbart för att samla så många cykelbloggar på ett och samma ställe. Jag påminner om att jag lägger inte upp en blogg hur som helst, ni måste antingen be om att få bli upplagd alternativt att jag ber om att få lägga upp er. Detta för att alla skall ha godkänt att ni är med här, jag vet också av andra att www.cykelbloggar.se ger resultat, många sidor får sin främsta trafik genom just cykelbloggar. Så har du en blogg, häng med!
Jag har dock "varnat" några bloggar, och även tagit bort ett par. Varför? Ja de har ju fina bloggar, dock har de valt att helt sluta skriva om cykel och då är det ju fel att vara här, är det sedan typ träningsbloggar med mycket matnyttigt (hälsa näringslära, etc) som är användbart för oss cyklister så får de vara kvar. En som jag tog bort dock var typ en som bara handlade om "bodypump", "coreträning" (i grupp) och reklam för kläder etc., jag varnade dock innan och bad om en "liten" förändring, ett cykelinlägg någon gång då och då. Men då det inte skedde försvann den. En annan jag "varnat" är Erik, men då hans blogg är så attans matnyttig, trots alla skidinlägg få den vara kvar =) Så du vet Erik! =) Jag försöker läsa de flesta blogg inläggen ni presenterar dagligen eller då ni lägger upp dem. Jag uppskattar nästan alla inlägg och vilket jobb vissa hr gjort med sina bloggar. Imponerad! Fortsätt att dela med er och fortsätt det underbara jobb ni gör för att sprida cykellycka runt om i landet.

Långt inlägg idag, hoppas ni inte hunnit ledsna innan ni hann ner hit, nu slutar jag med att önska er en bra dag, nu drar jag ut och hojar, solen skiner dock är det lite svalt så det blir höst/vinterkläder på.

Hälsningar,
 
Fritz

2 kommentarer:

Hasse sa...

Fortsättning du gör du men i ett offentligt forum måste det finnas plats för åsikter och diskussion. Själv retade jag mig på att nästan bli idiotförklarad för att jag gjort klassikern:
"Jiiizz .. OK OK, än är inte den ** censur****** född, eller är det en sådan status att ha genomfört "en svensk klassiker" eller har de verkligen lyckats med sin marknadsföring, för vem kan man stoltsera med diplomet en själv eller för andra? Visst att det är kul att ha genomfört alla dessa lopp, säkert. men du bland ett gäng tusental andra, det liksom bleknar ju i mängden eller?"

EnergyCycling sa...

Kör hårt Fritz! Måste finnas någon som orkar engagera sig i det du gör, klassikern är bedrövligt dyrt, fult att dölja sig bakom folkhälsan när man bara vill åt pengarna.. Tror det var du som sa det, men det vore lite roligt att göra en alternativ klassiker till så lågt pris som möjligt...