lördag 30 november 2013

Bra inlägg och tänkvärda ord!


Johan skrev ett bra inlägg på en FB sida som heter "Cykelstaden Jönköping" det var så bra att jag återger det i sin helhet här på Cykelbloggar.se

Vad tycker ni? Kommentera gärna här eller på sidan på FB som ni hittar här: Cykelstaden Jönköping

Tänk om Jönköpings kommun/län kunde se sig om lite världen. Se vad som finns av utbud för cyklister utanför tätort. Tränings/tävlings cyklister har inga miljonanläggningar att träna på/invid. Dessa tvingas ut på landsvägar tillsammans med andra trafikanter. Tyvärr i vårt avlånga land Sverige, är dessa tränings/tävlingscyklister knappt vatten värda av majoriteten av fyrhjuliga trafikanter. Därav förekommer det så många olyckor/dödsfall där bilist/cyklist är inblandade.

Åker vi ett par timmar söderut, tex till Spanien eller Italien, där cykelsporten är något större än i Sverige, ser man att "flerhjuliga" trafikanter har stor respekt och ödmjukhet inför samma tränings/tävlingscyklister. Dessa flerhjuliga trafikanter tutar inte och pekar finger eller "hötter med näven", nej dessa trafikanter ...tutar, vinkar, stannar och frågar om tränings/tävlingscyklisten vill ha vatten, dom tjoar och hejjar på icke kända cyklister.

Tänk om Sverige/Jönköping kunde anta denna utmaning. Kanske till och med göra det till en "tävling", börja bidra till ett mer cykligare samhälle, så även utanför tätort.

Med vänlig hälsning
Johan F

*********************************************************
 
Ha en bra dag ni alla!

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: