fredag 29 november 2013

Lämna INTE kvar cykeln!!


Läser på Hofvets nya blogg om en händelse som Johan råkade ut för, och när jag såg detta så tänkte jag att trots att Hofvet blogg finns med på Cykelbloggars lista så vet jag ju inte om alla läser den, så jag upprepar inlägget här, dock innan ni läser vad Johan skriver så måste jag bara säga att OM ditt cykellås blivit saboterat, LÄMNA INTE kvar hojen!! Släpa hellre den med er och var beredd på att få förklara er 40-50 gånger innan ni når Ditt hem. Billigare och bättre än att ni kommer tillbaka dagen eller senare på kvällen och ser att hojen är borta.

Sitter hojen fast i något, typ lyktstolpe, cykelställ etc, ring efter en polare som kommer med antingen batteridriven vinkelkap, alt bultsax modell större, har de ingen, be dem åka via en butik typ Claes Ohlson, Jula, Biltema, Ö&B eller en välsorterad mack för inköp av bultsax, relativt billiga på sådana ställen. Vill INTE polaren ställa upp stanna kvar och lägg ut en efterlysning på ALLA ställen du kan tänka dig på typ Fejjan, om det är någon i närheten som har en bultsax/vinkelkap etc. Tror nog att vi cyklister ställer upp för varandra och jag är säker på att någon förbarmar sig och kommer till dig ASAP.

Nog om detta, här kommer Johans inlägg:

RÖR INTE MIN CYKEL
Vintern är här men största skillnaden från tidigare är att fincykeln monterats på trainern och crossen åkt fram med dubbdäck. Jag körde mitt första dubbade pass i helgen och det kändes hemskt. Kallt, varmt, trögt och långsamt men det gick. Bara att slita tills isen smälter.

Efter passet kallade verkligheten och jag cyklade till Ica Maxi Lindhagen för att handla. 30 min senare stod jag lastad med mat utanför affären för att låsa upp cykeln, det var då det hände. Ingenting. Nyckel kom inte längre in än några millimeter i låset, tvärstopp. Mitt fem dagar gamla lås gick inte att öppna. Har jag fått någon måndags exemplar var min första tanke men efter tröstlösa försök att se lirka in nyckeln och försöka titta in i låset inser jag att det som diskuterades dagen innan på vår after work med Hofvet Farsta, lås-sabotage.

Någon har saboterat mitt lås för att sedan stjäla cykeln senare på kvällen om den skulle bli kvarlämnad. Vem av mina vänner har en eldriven vinkelkap? Vart går det att låna en kap lördag eftermiddag. Fick inget svar på någon av de frågorna, jag ringde istället en låssmed på Kungsholmen. Låssmeden svarade som en stridspilot.

 Låssmeden - Låssmed!
Johan - Hej, någon har saboterat mitt lås, nyckeln fungerar inte längre.
Låssmeden - Vart?
Johan - Ica Maxi Lindhagen.
Låssmeden - Jag är där om 3 minuter!

 Tre minuter senare står Låssmeden grävandes i mitt lås och lyckas till slut få ut en avbruten tändsticka.

Låssmeden - Här har du att visa vännerna.

Det visade sig att han besökt området två gånger samma vecka för att då såga upp saboterade lås. Jag slapp köpa ett nytt lås men fick tacksam betala 900 kr för jobbet.

Hoppas i framtiden på att låsen blir svårare att sabotera.

/Johan

Orginalet kan ni läsa här: http://www.hofvetraceteam.se/2013/11/ror-inte-min-cykel.html

Ha en trevlig fredagkväll

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

buff sa...

Hmmm typisk svensk står en idiot ifrån stan som varken kan det ena eller annat,,,och sen en som utnytter situationen för att ta betalt 900kr .Hadde du bedt om ett kvitto,, hadde du inte fått det heller.
Bara skojare och båg.
3 Idioter på en dag. Tjuven Cyklisten och låssmeden.