tisdag 26 november 2013

Det är inte bara Michael (m.fl.) som har problem

Horner
Som ni vet har jag skrivit lite om Michaels och andras problem med att hitta ett lag inför 2014. Det är många även toppnamn som fortfarande står utan kontrakt, den mest tongivande är i mina ögon Chris Horner som vann årets upplaga av Vuelta é Espana. Ok han har ju haft förslag men tackat nej då de i hans ögon inte innehållit tillräckligt många $ tecken. Men oavsett pris så borde en vinnare, precis som i Michael fall som är nationsmästare, av en Grand Tour behöva uppleva detta. OK att hans ålder är nog en nackdel, han är ju för bövelen nästan lika "ung" som mig =)
Igor Anton
Sanchez eller Anton
Andra som kämpar på är åkare i det nu nerlagda (??) - Euskadi, Igor Anton och Samuel Sanchez kämpar på, även om det börjar viskas om att Team Colombia vill ha någon av dem, det har även läckt ut, kul för Anton, att Team Colombia hellre vill ha Sanchez före Anton. Angående Euskdi, så har de trots pengaproblem återigen ansökt om en UCI licens, ja hoppet är ju det sista man förlorar, de sitter väl och hoppas att någon välgörare skall förbarma sig över dem och ge dem ett gäng miljoner. För att köra ett lag på toppnivån kostar dineros, inte bara 100 eller en tusing, ett Worldtourlag ligger väl runt en 40 miljoner Euro i omsättning (minst) ett pro Continentallag behöver väl ca 4 miljoner euro, om man vill ha något så när bra åkare och få möjlighet att synas i de större loppen.

Reboot
Ett lag som startar om i år är Vini Fantini, efter fadäsen på årets Giro med Di Luca och "Santa" så kliver de ner från Pro Contintal nivån och kör 2014 som ett continentallag, nu med en svensk representant i from av Kim Magnusson. Var ju i kontakt med dem angående Michael, men det var innan de backade ett steg. Och tyvärr utmynnade det inte i något väsentligt.

Nu önskar jag er alla en bra dag

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: