onsdag 6 november 2013

Det är skillnad på folk och fä!

Nä nu skall jag inte peka ut någon enskild åkare utan mer skillnaden hur det kan vara för ett nystartat eller litet lopp när de skall konkurrera med de stora.

Jag vet inte om någon mer än jag som noterat att du får riktad reklam när du besöker olika sidor, Expressen eller andra sidor. Jag får t.ex. väldigt mycket reklam för Stockholm Gran Fondo och fönsterbyten just nu, då det är någon jag sökt och skrivit om, med dagens teknik sparas all info och genom det så kan man rikta reklam även på Internet, så den som tror att man är anonym bör tänka om, jag kommer ju själv från databranschen och på den tiden jag jobbade med detta så hette programet (fr Microsoft) Internet Site Server, magnifik liten manick om man vill kolla vad ens läsare sysslar med och vad de söker på etc.

Men nog om detta, när de som har ek. muskel så kan de utnyttja liknande verktyg och betala för det, därav att man får riktad reklam från tex Gran Fondo Sthlm och Vätternrundan, att verktyget i sig inte ser att jag skriver "jag skall ALDRIG köra VR" t.ex må vara hänt. Men vilka chanser har då en uppstickare? Vi tar tex Västtkusten Runt, kan de stå emot den ekonomiska muskel som VR och GFS har?

Ser man bara till ekonomin så NEJ, men där kan vi vanliga dödliga göra något och det är att skriva om Västkusten Runt eller annat lopp som man tycker borde växa, den gemenemans styrka är starkare än vad många tror. Så gör Västkusten Runt och andra lopp en tjänst, skriv om dem, berätta för dina polare om du tänker köra något annat lopp, genom detta så sprider sig kunskapen och de små har en chans mot de stora.

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Katja sa...

Bra skrivet! Tycker också de "mindre", mer okända lopp ska göras reklam för! :) Mun till mun-metoden...

Unknown sa...

Nu har jag inte anmält mig till Gran Fondo, men tänker nog göra det. Visst är det kanske lite dyrt, men så går det i krokarna av Sthlm och det kostar säkert lite mer att ordna lopp här? Personligen tycker jag det är superkul med ett cykellopp i Stockholm. Det är vi minsann inte bortskämda med. De flesta roliga cykellopp ligger på långväga avstånd om man bor här. Sedan är det givetvis viktigt att göra reklam för andra lopp som kanske inte har möjlighet till samma annonsbudget. Kan även tipsa om Stockholm Ride som går i slutet på juni. Körde det förra året och det var ett nystartat, prisvärt och fint cykellopp söder om Sthlm med start mitt på Medborgarplatsen.

Fritz sa...

Magnus,

Som jag har skrivit förr, Gran Fondo:t är en jättebra idé, dock är jag starkt kritisk till priset, jag tycker att lopp som kostar närmare 1000:- eller nä alla som ligger över 600:- (om det inte är något alldeles sjujärdeles lopp) är för dyra och de gör absolut inget för att främja cyklinge, de är helt enkelt egoistiska och ser bara till sitt lopp.

I min värld så skulle klubbar stötta varandra och göra reklam för varandras lopp i närområdet för att få fler deltagare till sitt och grannarnas lopp, för till sist är det ju klubbarna som förhoppningsvis står för återväxten i Sverige och gör att vi kan sitta och hoppas när vi kollar på Eurosport, när det blir kommersiellt är det bara pengar det handlar om, de struntar högaktningsfullt vad som händer i övriga Sverige med cyklingen.

Nu är detta mina åsikter, och det står fritt fram för var och en att tycka vad de vill, men jag lägger hellre 400:- bagid på svenska cykelklubbar än att stoppa pengarna i en misslyckad arena satsning.

Till sist, klart du skall köra Gran Fondot om det är vad du vill, jag har inga åsikter vad gemene man gör, men i det stora är det som jag tycker ovan.

Lycka till under loppet Magnus =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Richard Herrey sa...

Håller med. Mer uppmärksamhet och support på olika sätt till de som arrangerar cykellopp. Framförallt de mindre föreningarna och loppen. Vi som jobbar med cykel eller idrottsföreningar bör stötta och uppmuntra varandra och ta ansvar för cykel i det stora hela. Vi bör dessutom, tycker jag personligen, definitivt låta bli att dissa och skicka negativa signaler om andra lopp.
Ju fler som cyklar desto roligare. Ju fler lopp av olika slag desto roligare.
- Richard Herrey

Fritz sa...

Vad kul och se att VR:s marknadschef svarar här, men jag är ledsen Richard, att VR och deras agerande när det gäller prissättningen och behandlingen av cykelklubbar, då kommer de verkligen se fram mot mer kritik och dissningar, att det sedan inte hjälper är ju den gemene cyklistens val. Vilket jag och ingen annan kan sätta sig över, dock så kanske, kanske folk ändrar uppfattning i framtden, vilket gör att VR får ändra sin målsättning och prisbild.
Men som jag har skrivit förr, det är inget fel med loppet i sig, utan det är behandlingen från organisationen och deras sätt att "pungslå" gemena man på pengar och utan att främja cyklingen i Sverige, i VR:s fall är det enbart ett mål som är satt och det är att få in så mycket pengar som möjligt till sitt lopp och sedan skit i samma vad som händer runt om i övriga Sverige.

Med vänlig hälsning
Fritz Olsson / Cykelbloggar