fredag 15 november 2013

Ett försök till att vända badwill till Goodwill... tyvärr så köper inte JAG detta!

Vätternrundan, nu slirar ni lite väl mycket
Jag noterar att VR bjuder in oss cyklister till ett öppet möte på mässan i helgen (imorgon lör.) där vi skall ge dem tips på hur svensk cykel skall utvecklas. Närvarande som skall svara på de frågor som ni eventuellt kan tänkas ha är: Bland andra Richard Herrey, Eva-Lena Frick (Vätternrundan), Jens Österström (Lidingöloppet MTB) och Stefan Börjesson (Gran Fondo Stockholm).

Hrm OK OK bra initiativ, men vad tror de?? Skall DESSA personer kunna utveckla svensk cykel, men hallå, låt mig småflina lite i mjugg. Vad detta möte kan tänkas bli är ungefär samma sak som dryftas när någon några polare är ute och cyklar eller? Har de inte missat de egentligen två viktigaste (eller fler från samma ställe) d.v.s. SCF:s nya Generalsekreterare och dess Ordförande Yvonne Matsson, vad skall VR som onekligen bara är ute efter dina pengar och ger inte en spänn tillbaka till cyklingen kunna göra för att svensk cykling skall bli bättre, för det andra LidingMTB (ytterligare en firma i En Svenska Klassiker) som är en FRIIDROTTS förening och även där bara är ute efter DINA pengar för att lägga mer pengar i deras kassakista på bekostnad av oss cyklister? För det tredje, Gran Fondo Sthlm, precis samma sak som LidingMTB, dock en viss skillnad, de går ut med att det här är en kommersiellt jippo (eloge för det) och deras förhoppning är Money Money!

Jag har ju sagt att jag inte skall ner till mässan, men nu vet jag inte om jag inte måste pallra mig ner och ställa en två och tre (kanske fler)  MYCKET jobbiga frågor till dem. Vad tror de? Att de är representanter för Svensk Cykel? De kanske är en DEL av den men det är DU också, DU är faktiskt det MER än dem då du nöter hoj, är med i en klubb (förhoppningsvis) genom detta stöttar du ungdomscykling, vårt landslag etc. Det kan vi inte säga att de gör (utöver sanktionsavgiften till SCF, som de hela tiden försöker förhandla ner), de vill bara ha DINA pengar i sin kassakista. Måste lägga om lite i mitt schema för att se om jag kan ta mig ner till mässan.. kan inte lova men skall försöka.

OK, jag skall erkänna om DE verkligen ville utveckla cyklingen i Sverige, detta med all de MILJONER de drar in på sitt lopp så skulle jag nog bara sitta och applådera och hoppa i stolen i ren entusiasm, som t.ex. ordna ett lopp a´la Postgirot, sponsra ett Pro Contintallag etc. men nu nä. Sorry boys and Girl, jag går inte på det här, ni har haft massvis av år att göra något för svensk cykel, nu ter det hela sig bara lite löjligt i mina ögon, då ni inte ens bjudit in SCF eller varför inte de större klubbarna i Sverige som VERKLIGEN kan göra något för Svensk cykling.

Jag blir matt och trött när jag ser detta, som för mig är ett RENT marknadsföringsknep och ett enkelt försök att skapa goodwill efter all badwill de skapat med sin höjning av priset.

Varning för bedragare
Ser för övrigt att VR går ut och varnar för bedragare på deras FB sida (är inte medlem där) dock var en annan person vänlig nog att lägga ut en länk på ett forum så att jag blev varse om detta. Det är visst någon som försöker sälja startbevis till VR och VR varnar om detta på deras FB sida. Det står följande:

OBS!! VARNING FÖR BEDRAGARE!
Vi vill göra er uppmärksamma på att bedragare försöker sälja startplatser i Vätternrundan. Detta är inte tillåtet utanför transferperioden som infinner sig mellan 18 mars och 15 maj.
Om någon försöker sälja en plats innan eller efter transferperioden ta deras uppgifter och kontakta oss!

NOTE! WARNING FOR SCAMMERS!
We wish to draw your attention to scammers trying to sell starting places in Vätternrundan. This is not allowed outside the transfer period which occurs between 18 March and 15 May
If someone tries to sell a place before or after the transfer period, take their details and contact us!

Ett tips till VR organisationen, ALLA har inte FB, så det kanske kan vara en idé att även lägga denna information på er hemsida också? På framsidan, inte i någon underkatalog som någon kan missa. Bra idé väl? Glöm även inte att VR vill ha 200 spänn till (minst) för att göra de där knapptryckningarna som motsvarar ditt namn i datorn. För att sedan kalla det ett officiellt namnbyte. Uhm!
(UPPDATERING, VR läser uppenbart min blogg, detta ligger nu överst på VR:s hemsida)

Till sist, dessa åsikter är personliga och enbart mina, ni kan hålla med eller dissa det jag skrivit, det är upp till dig som läsare.

Ha en bra dag
Hälsningar,
Fritz


4 kommentarer:

Unknown sa...

Nog betalar VR och CV mer än "inte en spänn tillbaka till cyklingen" i och med sanktionsavgifterna.

Vi lever i en kommersiell värld!
/
Göran O
Crescendo Velo

Fritz sa...

Hallå Göran, visst betalar det sanktionsavgiften, det skrev jag även i texten, dock för de första 6000 deltagarna är det 20:- per pers. För resterande deltagare är det bara 5:-/pers. I dagsläget är det bara 2 lopp i Sverige som kommer upp i dessa siffror, VR och Cykelvasan som överstiger 6000 deltagare.
Vad jag menar är med den vinst de gör, så borde de ha gjort MERA, inte "bara" betala in avgiften till SCF, de har ek att hålla igång ett BRA continentallag utan större problem, deras "fiskande" för tillfället är bara ett försök att ställa sig i bättre dager efter "stormen" om prishöjningen som visade hur giriga de är.
Jag håller fortfarande fast att det hade räckt med att de fryst de förbokade biljetter till 50% och INTE höjt avgiften, vad de gjorde nu var att straffa deltagarna för att de är medlemmar i en cykelklubb.
Helt fel väg att gå om man tittar i min bok. De bort ha gjort tvärtom.
Att nu gå ut att de vill "utveckla svensk" cykel efter att gjort allt för att förstöra den, "bara jag får mina pengar så skiter jag i resten" .. men istället upptäcker de att deras varumärke fått sig en törn och nu gör de allt för att reparera det, de bort ha bjudit in SCF, Hofvet, Mölndals CK, Hisingens CK + ett gäng till som verkligen varit med och "marknadsfört" och gjort intresset för VR så stort som det är. DÅ hade vi snackat om en möte som skulle utveckla svensk cykel.

Med vänlig hälsning
Fritz

MarkkuS sa...

Bra skrivet Fritz!

Anonym sa...

Väl och bra skrivet Fritz!