måndag 2 december 2013

Ryktena stämde!


Nu har nyheten briserat runt omkring cykelvärlden, Ogliarken Oleg Tinkoff köper Bjarne Riis lag och med detta så kommer Tinkoff Bank att sponsra laget för de tre nästkommande åren. det blir en nyordning för lagets namn inför nästa år, Istället för Saxo - Tinkoff så kommer det nya namnet för laget vara : Team Tinkoff- Saxo.

Prislappen för Tinkoff för att köpa laget av Riis rapporteras att den var i storleksordningen : sex miljoner euro. Inga småsummor mao. Om detta har sin grund i att Riis är på väg att få stå till svars för olika dopinganklagelser inom kort låter vara osagt. Dock kom det ovanligt lägligt. Men rykten säger att om alla anklagelser stämmer så kan Riis få liknande straff som Bruyneel redan fått (får) dock inte lika långt. Den utredningen fortgår fortfarande och sista ordet är inte sagt.

Vad det innebär för lagets struktur och för åkarnas framtid är det ingen som vet, dock efter vad man har läst att Tinkoff sagt om t.ex. Contador tidigare i år så lär dennes lönecheck minska avsevärt om han inte återigen hamnar i topp 5 på de nästkommande Grand Tour.

Vad tror du?

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: