torsdag 16 januari 2014

Berätta för mig, varför skall SCF avsätta en massa pengar till motion?

Motionär =)
Ja följetongen på Anders G:s blogg och Facebook sida fortsätter, jag har nog läst allt som har skrivits i ärendet, men så i morse så slog det mig efter ett gäng inlägg där SCF pekades ut bara för att de inte ger motionsgruppen en massa pengar.

Mina tankar var då -  Varför skall SCF ge motionscyklister en massa pengar? Vad är det tänkt att vi motionärer skall använda dem till? Tävlings/motionskalendern finns, vi motionärer är försäkrade genom vår hemförsäkring (om man har en bra sådan) jag la även till att det vore bra om den även hade innefattat kläder, hjälm etc vid eventuell krasch. Men det kan man lösa genom att bli medlem i en cykelklubb. (skev inte det sista hos Anders, men så är det)
SCF kan ju inte peka ut en specifik arrangör att göra deras arrangemang bättre, det är helt upp till arrangören att locka deltagare. Jag skrev också att försöka hymla med att SCF använder pengarna från oss motionärer är bara fel så är det och så kommer det att förbli!

Jag skrev även att det enda SCF kan göra vilket de även har gjort är att subventionera avgiften för stora arrangemang, jag tror gränsen går vid 6000 deltagare eller om det är 5000 deltagare, är lite osäker där.

Men har ni några andra tankar varför SCF skall skicka en massa pengar till motion, vad tycker du att de skall användas till? Kan man inte kräva att om man har en massa krav att man ändå är medlem i en klubb som är ansluten till SCF? Jag är för tillfället klubblös, skall ändras på det. Men man kan ändå vara positiv till det SCF ändå försöker göra, visst att allt som är bra kan alltid bli bättre. Så är det och så måste man tänka om man har visioner eller vill utvecklas.

Jag skall väl poängtera att det här rör som sagt Motionscykel och INTE tävlingscykling, där finns det mycket att göra fortfarande.

Kom med dina åsikter tycker det är väldigt intressant!

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Reportagebild sa...

Vet inte om SCF kan erbjuda motionärer så mycket. Att slippa organisera sig är ju en av poängerna med att vara motionär kan jag tycka.

Men om man nu ändå ska lämna ett förslag är det väl just försäkring. Hemförsäkring i all är men nu för tiden får man ju knappt välja eftersom man är påtvingad diverse försäkringar via sk gruppförsäkringar som fackföreningarna tecknar.

Men i övrigt är det nog klubbarna som måste fundera över vad de kan och vill erbjuda motionärer. Min idé om det är att de kan ju erbjuda träningshjälp på ungefär samma sätt som gym gör. Att bara erbjuda sällskap och en medlemsavgift fungerar nog sådär.

Subventionerade resor eller i vart fall gemensamma resor där delade kostnader kan vara en vinst för en motionär.

/Freddo