torsdag 23 januari 2014

Eins, Zwei, Drei, Vier, Fünf, Sex, Sieben, Acht....... Eins, Zwei......

Kraftwerk - anno 1983
Så kommer min kväll att låta, eller nja vid 22:00 så kommer den frasen att framföras i ett stigande tempo, de kanske tom ha med den japanska, spanska och engelska versionen, dock så tror jag på den tyska varianten som de har kört med i ett antal år... eller nä decennier.


Kraftwerks singel 1984 - Tour de France
Jag tror inte jag känner till ett band som är så hår förknippat med cykel som Kraftwerk, ett band som funnits nästan lika länge som en annan har funnits, de startade 1969 på universitetet i Düsseldorf, och deras studio under namnen Kling Klang är ju legendarisk, i alla fall om man tillbringade sin ungdom under epitetet "Synthare" =)
Kraftwerk on stage
Lagtempo a´la Kraftwerk
Med vad är det som gör att Kraftwerk är så cykelintresserade? Ja var de har fått intresset från vet jag inte, dock har de alltid varit passionerade om cykel, de har kört ett antal Gran Fondos i Italien samt i Frankrike. Det går en massa rykten om dem, de flesta har släppts av en fd medlem i Kraftwerk som berättat lite om deras cykelintresse (Karl Bartos) nu för tiden är det bara en orginalmedlem kvar officiellt - Ralf Hütter, detta efter att Florian Schneider (ja min son är döpt efter honom) gick i pension från det offentliga livet av Kraftwerk, men helt har inte lagt av, han huserar fortfarande i Kling Klang, men han vill inte vara med på turnéerna då han lider av extremt scenskräck och gillar inte att flyga.
Kraftwerk har förstått vitsen med att ligga i en "vinge"
De säljer även Jerseys
 
Kraftwerks video för Tour de France
Låtar som Tour de France (1984) och Aerodynamik är låtar som helt och hållet handlar om cykel, Aerodynamik är även namnet på ett album och innehåller fler låter med temat cykel.

För en annan som gillar deras musik kommer ju trivas dubbelt ikväll då jag även kommer att få höra Aerodynamik och förhoppningsvis Tour de France.  Till sist, nu väntar jag bara på att alla spinninginstruktörer förstår storheten med Kraftwerk och börjar spela deras musik på passen... har riktigt börjat ledsna på Metallica och annan mossig rock ;)

Ha en bra dag,

Fritz
5 kommentarer:

Hasse sa...

Hellre mossig rock än mossig synth. :)
//Spinninginstruktören

Fritz sa...

:D

Katja sa...

På våra klubbspinningpass hörs ofta Kraftwerk - och inte bara när jag leder faktiskt! Perfekta intermezzo- och mellanrullåtar ju :)

Fritz sa...

Jamen that´s the difference Katja du bor ju i en halvstor stad, jag bor ju en håla =)

//Fritz

Dennis sa...

Varför antingen rock eller synth?
Jag gillar både och... ;-)

För övrigt har jag biljetter till Kraftwerk's konsert på Dalhalla i sommar.
Inbillar mig att akustiken i det gamla stenbrottet kommer att ge showen ett extra lyft.

Förväntar mig en recension här på sidan imorgon. :D