tisdag 25 februari 2014

Ang vissa ledares uttalanden

Tommy Boustedt Foto (c) Aftonbladet
Det har väl inte undgått någon vad Tommy Boustedt, Dr Waldbäck och FK Mårts har sagt angående Bäckströms fall. Så här ett par dagar senare när den värsta röken har lagt sig så kan man ju börja fundera om inte all Specialförbund inom Riksidrottsförbundet borde genomgå "True Champion or Cheat" som alla cyklister från junior och uppåt måste genomgå.

Varför jag kommit och tänka på det är bl.a. den här regeln i RF:s antidoping reglemente:

1.5 SF:s ansvar
Specialidrottsförbund (SF) är ansvariga för att i enlighet med 11 kap. 4 § RF:s stadgar, aktivt arbeta för en dopingfri verksamhet inom förbundet och anslutna föreningar samt upprätta plan för antidopingarbetet, inklusive utbildning,

Egentligen behövs väl det inte sägas mer efter att ha läst den regeln eller? De har ju totalt fallerat genom sina uttalanden, även om doktorn gjorde en pudel igår och ställt sin plats till förfogande inom SOK, dock inte inom hockeyförbundet där han fortfarande har fullt förtroende. Om inte annat så kanske RF skall göra en revision hos sitt SF och kolla över deras dopingrutiner. Jag har ju efterfrågat länge att RF borde gör "out of competition" tester på hockeyspelarna när de kommer hem till Sverige under sommaren. Jag tror att vi skulle hitta rätt så mycket hos dessa spelare. Att NHL har friskrivit sig från stora delar av WADAs reglemente kan vi inte göra mycket åt, men skall de vara aktuella för landslaget så borde de väl rimligtvis vara anslutna till RF och då skall de även underkasta sig svenska regler eller hur?

Jag frågar mig även om det är sådana ledare som Boustedt, Mårts etc som skall representera Svensk hockey och även där vara ett "föredöme" för ungdomar som vill bli något inom hockey, Boustedt, Mårts etc har ju lagt ribban och den ligger förbannat lågt just nu.

Tyvärr när man sedan läser en artikel på Expressen där en fd Hockeyspelare från NHL beskriver att "alla har testat det" blir man ju lite beklämd, med andra ord så försöker alla spelare skaffa sig fördelar gentemot sin motspelare och det är väl i sig ett dopingbrott. Ni kan läsa artikeln
här .

Nu tror jag inte att denna storm i ett vattenglas kommer att ändra på något, det är alldeles för mycket pengar iblandat i Hockey, men man kan ju lugnt förstå vad som skulle ha hänt om Jonas Ljungblad, Lena Alvén och Yvonne Matsson hade gått ut och försvarat en cyklist som hade fällts för doping, speciellt om det sedan hade visat sig att varenda åkare på elitnivå hade testat ett förbjudet preparat.

Var det inte cykelsporten som hotades för ett par år sedan av IOK att slängas ut ur OS just på grund av alla dopingbrott? Kanske dags att ta sig en funderare över hockey också eller vad tycker ni?

Ha en bra dag,

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: