måndag 10 februari 2014

Damer och herrar

Sara Mustonen
Säsongen har börjat bra för de svenska proffsen, till en början så kom Emma Johansson 4 i totalen på Ladies Tour of Qatar. Bådar gott inför resterande säsong. Med den som vann var Kirsten Wild från Giant Shimano, de nöp även andra platsen på samma tävling. Näst bästa svenska i denna tävling var Sara Mustonen som landade på en 17:e plats i totalen. Grymt bra gjort Sara!

Apropå Giant Shimano så verkar de ha skapat sig två bra lag, både på dam och herrsidan. Tobias Ludvigsson vann totalen i tävlingen: Étoile de Bessèges även där var det en till från Giant Shimano som gjorde Tobias sällskap uppe på podiet, denna gång John Degenkolb som kom på tredje plats. Degenkolb tog även hem poängtröjan i samma tävling. Riktigt kul Tobias!

Men vi fortsätter inom damcykel, ASO som äger Tour de France har böjt sig efter en massiv namninsamling på nätet och i år så kommer de till en början tillåta en tävling för damerna med start i år. Nu håller vi tummarna att det kommer att bli så att damerna får ett eget Tour de France inom en snar framtid. Mer om detta inom kort.

Ha en bra dag
Fritz

Inga kommentarer: