fredag 7 februari 2014

Ett nytt cykelcafé i StockholmEn ny stjärna har fötts på cykelhimlen! Igår fick jag nys om att det kommer att öppna ett till cykelcafé i Stockholm, med detta så var jag ju tvungen att fråga dem varför och hur det kom sig att de kommit på att starta detta? Kalle som är en av initiativtagarna berättade att grundidén kom under en roadtrip som de gjorde i USA, och efter ett tag så växte idén om ett cykelcafé fram då Kalle har ett stort cykelintresse och hans flickvän som är arkitekt och har ett annat cykelcafé på sin meritlista gjorde att de bestämde sig för att förverkliga två drömmar.
Önskat utseende på cafét, dck så gillade inte stadsarkitekten detta så det måste göras om
Varför namnet Le Mond? Mond betyder ju världen och ordleken Le Mond anknyter till Greg LeMond (f.ö. en av de få Amerikanarna jag har gillat sedan OS 1984 :) ) Sedan påminner ju även namnet till klassiska cykelnamn i min mening. Jag "gillart" helt klart! Det är ett "icke" namn som kan attrahera cyklister oavsett märke och syfte med hojen. I själva caféet som kommer det finnas cykelparkering för hojen (inomhus) mekhörna kommer även det att finnas för de som behöver göra enklare reperationer på hojen. En rolig detalj och som gör att cafét hela tiden kommer att kännas på G är att en liten del av ytan kommer att hyras ut till olika försäljare, denna yta kommer att skrivas på 3 månaders kontrakt och genom det så förnyas cafét hela tiden och det finns utöver kaffet och tilltuggen i olika former ytterligare en anledning till att återkomma dit.

Än så länge har inte dörrarna slagits upp, utan vi får hålla  oss till tåls ända fram till den 1 mars då det är meningen att portarna skall slås upp. För att se vad de håller på med så kan man i dagsläget än så länga "träffa" dem på Facebook där de regelbundet visar upp vad som är på G och vad de har köpt in. Länk till deras FB sida hittar ni här: Le Mond Själva gatuadressen till cafét är Folkungagatan 67. Gilla gärna deras sida så att ni håller er uppdaterade om vad som händer.

Kul att det dyker upp ett till cykelcafé, lite extra kul att det ligger på det hippa söder, vad jag har förstått så är det inte allt för långt ifrån Medborgplatsens T-banestation, så man behöver ju inte ta cykeln dit om man inte vill. Samt är på man på väg till CykelCity så kan man ju alltid smita in på en snabb espresso. Utöver kaffe så kommer det självklart finnas klassiskt fikabröd men även käk där inriktningen är hälsosam och ekologiskt. Spännande och helt rätt i tiden enligt mig.

Nu gäller det bara att hålla på sig och vänta till den 1 mars, hänger ni på låset?

Ha en bra dag,

Fritz

1 kommentar:

Nypan sa...

Det får man ju lov att besöka trots att det ligger på fel sida stan för en annan.
Men det där med Greg Lemond och OS begrep jag inte.
Tror inte Greg körde nåt OS öht eftersom han var proffs 1981 och USA bojkottade Moskva 1980. Alexi Greval vann OS linje 1984, före Steve Bauer.