onsdag 30 juni 2010

Nyheter

Nu är det dags, det börjar dra ihop sig för ett nytt Tour de France, undrar om TdF kommer att vara lika spännande som Girot var i år? Men att det blrjar dra ihop sig märks på många sidor som handlar om cykel, nyhterna och nya inlägg droppar som spöregn just nu, har väl själv haft funderingar om man skall öka inläggstakten, men det känns lite galet att inläggen man skriver försvinner efter ett par timmar. Då finns ju twitter eller andra forum för att göra korta snabba inlägg, som i vissa fall inte ens behöver vara relaterat till cykel.

Nog om detta, på Cyclingnews kan man idag läsa om följande nyheter:

Thomas Frei - Team BMC blir avstängd 2 år för EPO doping, det Schweiziska Cykelförbundet erbjöd honom ett lindrigare straff om han angav de två personer som hjälpt honom, detta erbjudande tackade han dock nej till.

Mer doping, dock roligare nyheter och detta är att den italienska polisen har i dagarna gjort över 20 razzior på olika adresser för att komma åt den illegala dopingen. Bl.a. så gjord ede en husrannsakan ho teamchefen för Lucchini-Unidelta team, som bara för en månad sedan blev utslängda från "Baby Girot" p.g.a. otillåtna substanser i Teamväskan (vitaminer, stenhårt i årets babygiro). Andra platser som det gjorts razzia på är ställen som det finns idrottare som har förknippats med en viss läkare i staden/provinsen Brescia, som utpekats att vara den som hjälpt idrottare att dopa sig.

Vi fortsätter i samma tema, Ricardo Riccó slipper fängelse i Frankrike, efter att han 2008 blev utslängd från detta års TdF pga doping, det var rättegång mot honom i början på veckan och han dömdes till böter: 3000 euro Ibland mal rättvisans kvarnar långsamt, men det är bra att sådana som han påminns hela tiden att de gjort fel och de kanske tänker en eller varför inte två gånger om de funderar på att stoppa nålen i sig igen. Skönt och slippa se honom i TdF, dock grymt trist att se det "lilla äcklet" Vinokourov där.

Alberto Contador, tycker det är lite tungt att i förhand vara förstahands favotit till att vinna årets TdF. Det är ju lite trist att ha det kravet på sig, för det är ju några etapper som skall avverkas. Sedan vet man ju inte vad teamledningen bestämmer under färden, de kanske (gudarna förbjuda) bestämmer att det (återigen) "lilla äcklet" - Vinokourov, skall få visa upp sig.Vi stannar kvar vid det "lilla äcklet" Tour de France chefen - Christian Prudhomme, måste ha fått lite för mycket innanför västen när han presenterade årets åkare och lag inför TdF, där välkomnade han det "lilla äcklet" tillbaka till touren. Är det någon förutom Kazakstans regering som vill se honom på startlinjen?

Alla 198 åkare som skall genomföra Touren är nu presenterade, och listan innehåller väl inga större utropstecken, de flesta har ju varit kända länge, dock för oss svenskar är det ju en miss att endast Thomas Lövkvist - Team Sky, skall av alla svenskar genomföra årets TdF, läste att Bjarne Riis har blivit lite irriterad på Fränk Schleck pga hans "dubbelarbete" med att starta upp ett nytt team i Luxemburg samtidigt som han kör för Team Saxo Bank, tips Bjarne , släng i Gustav istället, i sverige hade väl egentligen ingen höjt på ögonbrynet om han gjort det, för vem har inte hört talas om "illojalitet mot arbetsgivaren", finns inte ett fackförbund som skulle vilja försvara ett sådant klart fall.

Nu har cykelbloggar passerat 100 000 sidvisningar/besökare sedan februari förra året, rätt så nöjd med resultatet och jag känner att det är dags att släppa beteckningen "admin", rätt så många vet ju vem jag är och fr.o.m. idag så kör jag på under mitt riktigt namn. Vill någon ha kontakt med mig angående cykelbloggar så går det fortfarande bra att skicka mail till cykelbloggar@spray.se men annars kan ni även maila mig på fritz68x@spray.se som är min privata mail.

Ha en bra dag,
Hälsningar,
Fritz

tisdag 29 juni 2010

Nyheter

Lance Armstrong skriver på sin sida och twitter att denna Tour de France blir hans sista TdF. Men den har vi hört förr eller hur? Nä skämt åtsido, jag tror honom, jag tycker han har sett seg ut i årens lopp, dock har han ju kört bra men ändock. Det är bara önska honom lycka till i framtiden, men jag tror nog att han kommer inte kunna släppa cyklingen helt, på något sätt så kommer han att finnas med i kulisserna.

Vi har lagt upp lite nya bloggar i listan, jag har dock inte presenterat dem, men det kommer! *promise*

http://www.isabellesoderberg.com/
http://asaerlandsson.blogspot.com/
http://matscykelblogg.blogspot.com/
http://erikkullgren.blogg.se/
http://pantani-vgentilltourdefrance2010.blogspot.com/

Ha en bra dag i värmen,

Hälsningar,
Admin

söndag 27 juni 2010

Mer Nyheter!

Kim Andersen lämnar Team Saxo-Bank för att inför säsong 2011 starta ett nytt Team baserat i Luxemburg, där bröderna Schleck skall var stommen i laget. Det har länge gått rykten om att Schleck:s var på väg bort från Team Saxo-Bank och nu är det hela bekräftat.

Läs mer på: http://www.cyclingnews.com/news/andersen-quits-saxo-bank-to-create-luxembourg-team-with-schlecks

Hälsningar,
Admin

Wow! Nyheter

Här är en nyhet som jag har helt missat. Enligt DN (21/5-2010) så har Cycle Europe köpt rättigheterna till namnet och rätten att tillverka det hedervärda namnet Peugeot. Vad vi erfar som kommer Grimaldi Industries inom kort börja producera cyklar med detta namn och troligtvis så kommer de att lanseras för säsongen 2011.

Det glädjer mig att detta cykelmärke återuppstår, speciellt då jag själv tävlade på Peugeotcyklar på det glada 80-talet. Kanske blir en sådan igen, bara för att återuppliva gamla minnen.

Annars i artikeln så beskriver DN att efterfrågan på cyklar har minskat mellan 15-20% vilket jag ser som konstigt, för cykelintresset växer ju för var dag som går, eller så är det så att folk har ledsnat på att tillverkarna och grossisterna skor sig på oss konsumenter och istället växer nog begagnademarknaden. Vad jag menar att tittar man på en cykel från 2009 en enkel instegsracer så kostade den c:a 8000:-, men samma racer idag med likvardig utrustning och tyvärr ibland ännu sämre utrustning så kostar den minst 10 000:-, det är inte OK att göra så för tyvärr så är det inte butikerna som tjänar mer utan större delen hamnar troligtvis i tillverkarnas och grossisternas fickor. Nu är detta något som gäller den svenska marknaden, för tittar man på priserna ute i Europa så säljer t.ex. Chainreaction en Ultegragrupp till nästan samma pris för vad en återförsäljare får betala till Shimano här i Sverige. Hur skall denne återförsäljare då överleva alternativt rättfärdiga sitt dyra pris för att överhuvudtaget tjäna någonting?

Men varför jag hittade denna nyhet berodde på att jag sökte på de fyra största nyhetssiterna, http://www.aftonbladet.se/, http://www.expressen.se/, http://www.dn.se/ och http://www.svd.se/ för att se deras rapportering från Cykel-SM som precis har avslutats och resultatet var nedslående, Aftonbladet = 0, Expressen = 0, DN = 0 och SvD = 2 artiklar. Jag har fått intrycket att Expressen och Aftonbladet skriver banne mig mer om Hockey (i juni & juli) än om cykel, de enda artiklarna jag kunde hitta från de sista veckorna var de om Cancellara och det påstodda fusket att han skulle ha använt sig av en motor i hojen.

Bah! Dessa tidningar som påstår sig möta sina läsares önskesmål om artiklar och följa de intressantaste sporterna. Tusan! Curling få mer utrymme än cykel.

Men ha en bra dag,

Hälsningar,
Admin

Andy Schleck vurpade på träning

I går vurpade Andy Schleck när han och hans bror Fränk var ute och tränade, enligt han själv och hans twitter så var det en lite bula på vägen som gjorde att han körde omkull.
Skadorna han ådrog sig p.g.a. av vurpan, förrutom att självkänslan alltid får sig en knäck, var stora skrubbsår.

För oss svenskar, och för mig, så tändes snabbt ett lite hopp om att Gustav kanske skulle få köra TdF, men Andy har sagt och skrivit att hans start i Touren är inte hotad genom detta. Synd att vi svenskar måste nu hoppas på att en i Team Saxo-Bank måste skada sig eller bli sjuk för att Gustav skall få starta. Känns inte helt rätt.

För övrigt är Team Sky:s trupp spikad, och det är nu klart att Thomas Lövkvist kommer till start. Om Team Sky slipper oturen som de drabbades av i de inledande etapperna av Girot så är jag säker på att Team Sky kommer bli farliga i årets Tour.

Hälsningar,
Admin

lördag 26 juni 2010

Så där! Emma Johansson svensk mästarinna - Linje (Uppdaterad)

Nu har damerna kört klart och det blev som vi skrev i förra inlägget, Emma Johansson är ny svensk mästarinna på linje. Två blev Marie Lindberg, Trea Sara Mustonen och fyra Karin Aune. Bilden visar när Emma ryckt och gav sig iväg på egen hand och höll hela vägen.

På femte plats kom Veronica Andreasson, Sjätte plats Emilia Fahlin och åtta Isabelle Söderberg.
Här är Emma tillsammans med Aune och Mustonen.


Grattis tjejer till väl utfört lopp, och ett speciellt grattis till Emma Johansson som tog guldet.

Cykelbloggar tackar även Jenny Ö som bistod oss med direktinfo och bilder från Sollerön och SM

Mvh
Admin

Emma Johansson har ryckt och kör solo

Just nu!!

Emma Johansson ryckte i Gesundabacken och kom loss solo, tidigare hade Emma sällskap av Karin Aune och Sara Mustonen, men på det sista varvet som vi fått oss rapporterat så ryckte Emma och nu leder hon med över minuten gentemot sina konkurrenter.

Kan detta innebära att Emma äntligen får sin mästartröja. De 3 sista SM har ju inneburit att andra snuvat henne på den. De flesta kommer säkert ihåg turbulensen från förra året.

Hälsningar,
Admin

fredag 25 juni 2010

Trevlig Midsommar

Solen skiner och värmen har kommit med full kraft. Det satt långt inne men nu är verkligen sommaren här. SM rullar (bokstavligen) på uppe i Sollerön, men idag så körs även det traditionsenliga Solleröloppet, även om det ett tag verkade som att det skulle ställas in.
Dock blev det inte så och hoppas de som kör får ett trevligt lopp.

Angående SM så är det om en vecka dags för Veteran-SM än en gång uppe i Järvsö. Vi får väl se om det är någon annan klubb som "vågar" ta på sig att arrangera V-SM nästa år, så det blir lite nya vägar för de som skall köra.

Dock får vi önska er alla en RIKTIG trevlig Midsommar med många jordgubbar och myket glass.

Hälsningar,
Admin

torsdag 24 juni 2010

VARNING FÖR FÖRSÄKRINGSBOLAG

Har idag haft kontakt med ett försäkringsbolag som var riktigt skrämmande.

Bakgrund: Ville veta vad som gäller om jag gör en tilläggsförsäkring och vill försäkra en cykel.
Ringde till ett av de större bolagen i Sverige. Vilket gjorde mig grymt förvånad. För att vara på den säkra sidan ringde jag tre gånger till dem och det slutade med att jag fick tre olika svar.

Den första handläggaren, som ansvarar och säljer försäkringar hade ingen aning om vd som ingick i försäkringen om jag tecknade en sådan. Han skickade vidare mig till en skadereglerare, Johanna, som skulle ha svaren. Så var det inte, hon var tvungen att ringa en Johan.
Kontentan av min fråga, som var, vad gäller om jag vurpar på t.ex. ett motionslopp och cykeln pajar, var att den gäller inte på motionslopp då detta försäkringsbolag anser att motionslopp är en tävling. Annars var det inga problem, trots att jag förklarade att motionslopp är ingen tävling, det är ingen som vinner etc, hur kan då detta bolag anse att t.ex. Vätternrundan är en tävling??? Efter en koll med Vätternrundans kansli som betonade att Vätternrundan är INGEN tävling.

OK, nästa samtal, ännu mera skrämmande denne handläggare som återigen ansvarar för att sälja försäkringar hade ingen aning vad som gällde, han hänvisade inte ens vidare vem jag kunde prata med.

Sedan det tredje samtalet, där jag även försökte få prata med en ansvarig person som ansvarar för försäkringsfrågor. Denne fick jag inte tala med, "Återkom på måndag", men när jag än en gång drog upp scenariot samtidigt som jag frågade vad som gällde vid olycker etc. Fick jag ett än mer vansinnigt svar. Jag var tvungen att betona att det är en tilläggsförsäkring som jag väljer att betala en relativt hög premie för (c:a 2000:-/år) och att det är en TÄVLINGSCYKEL / RACER som jag vill försäkra, så sa denne handläggare återigen att Motionslopp gäller inte försäkringen, då man hanterar cykeln på ett riskfyllt sätt. Dåfrågade jag, men gäller den på träning då? Nej, återigen så hanterar man cykeln riskfyllt, och försäkringen gäller inte. (!!!!)
Då frågade jag "När kan jag hantera cykeln då, jag har ju köpt den för att cykla på den?" .. Svaret: "Den gäller när du använder den i vardagssituationer, som cykla till affären, jobbet, till köpcentra etc." . . . Då var jag tvungen att upprepa allt denne sagt, som "Du menar alltså...." svar : ja..

Hur många cyklister är lurade ute i Sverige och har tecknat en dyr tilläggsförsäkring hos detta (skit-. skrib.anm).företag? Jag skulle med glädje uppmana ALLA som har tecknat en försäkring och som cyklar, tävling, motion, eller bara för att det är roligt, att bojkotta detta företag, berätta gärna för dem när du säger upp alla försäkringar varför du gör det. Alltså att deras försäkringsskydd för cyklar som man tror man skyddar genom att försäkra dem för dyra pengar, men i slutändan så är man lurad.

Jaha, vilket företag gäller det nu då? Jo Försäkringsbolaget är IF-Försäkringar vad ni än gör, säg upp försäkringen och byt per omgående är mitt heta råd.

Nu har jag inte detta bolag för min hoj, tack och lov... men stackars er som har det, och drabbas av olyckan och vurpa med följd att cykeln som ni betalat dyra pengar för får sönder.

Trots detta trista inlägg så här dagen innan midsommar, så vill jag ändå önska er alla en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!

Hälsningar,
Admin

tisdag 22 juni 2010

Ingen Gustav Larsson i TdF

Bjarne Riis har idag presenterat vilka åkare som skall få representera Team Saxo Bank på Tour de France, jag har fått uppfigfterna från Adamsons blogg, och jag kan bara hålla med honom att det verkar som om Bjarne har slutat tro på Gustav, och jag precis som Anders rekommenderar Gustav att byta stall inför nästa säsong.

Istället för Gustav så kommer Stuart O´Grady få köra TdF, och som alla vet har han inte presterat något det sista året, vilket Gustav har gjort. Strange!

Nu kommer det bara vara Thomas Lövkvist av alla svenskar som kommer att köra TdF, vi får hålla tummarna att han gör det bra.

//Admin

måndag 21 juni 2010

Nu är Tour de Suisse slut


Detta var lite av överraskningarnas tävling eller vad tycker ni andra? Då det hände lite så var det även ett väldigt spännande etapplopp, och man kan faktiskt förtå varför Tour de Suisse är anses vara det fjärde största etapploppet av alla som finns.

Vem minns inte vurpan t.ex. som Cavendish orsakade på fjärde etappen, den värsta kraschen hitintills i år anser jag, även om cyklisterna föll som käglor i de inledande etapperna av Girot.

För oss svenskar levde loppet länge då Thomas Lövkvist - Team Sky, länge låg på tredje plats. Tyvärr grusades våra förhoppningar om en bra placering för Thomas efter den hårda bergsetappen där Gesink - Team Rabobank tog över ledartröjan. Som han för övrigt behöll ända tills den sista 9:e etappen, där det klart och tydligt visade sig att Tempo är inte hans disciplin, i och med denna etapp så förlorade han tävlingen och föll djupt i resultatlistan, och där Fränk Schleck körde hårt och övertog den gula ledartröjan och även totalsegern för Tour de Suisse.

Gustav Larsson - Team Saxo Bank, körde bra och kom på den sista etappen på fjärde plats. Ungefär en minut efter Tony Martin - Team HTC - Columbia. Detta räckte till en 11:e plats i totalen, precis framför Thomas Lövkvist som hamnade på 12:e plats.

Men den i mina ögon största överraskningen var nog ändå att Lance Armstrong - Team Radioschack körde så hårt i den sista etappen, så hårt att det räckte till att hamn på en 2:a plats i totalen!! Vad kommer detta att innebära för Tour de France och Armstrong? Ja det får vi se om ett par veckor, men spännande kommer det att bli. Fast jag håller själv på Team Sky och hoppas att de kommer göra ett GRYMT första Tour de France.

Han ser inte så glad ut över silverplatsen, undrar varför?

Ha en bra dag i solen,

Hälsningar,
Admin

lördag 19 juni 2010

Vätternrundan i full gång

Japp igår kväll började de första att lämna Motala för att köra runt Vättern, tyvärr har de haft problem under natten med ihållande regn och kyla, Aftonbladet har redan rapporterat att två cyklister fick strax innan tre i natt åka ambulans till sjukhuset efter en vurpa i en nerförsbacke.
Orsaken sägs vara regn och farten i nerförsbacken.

Nu börjar det även dra ihop sig för att snabbgrupperna skall ge sig i väg, en av dem är ju även med här på Cykelbloggar, Fredrikshofs Sub 7 grupp, jag har för mig att de första snabbgrupperna börjar ge sig iväg runt 9:30 nu på morgonen.

Vi får önska dem lycka till under rundan, och vi får se om de klarar sina mål.

Annars kan vi även rapportera att Thomas och Gustav tappade inte några ytterligare placeringar efter etapp 7 i Tour de Suisse. De ligger fortfarande på 10:e respektive 16:e plats.

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Admin

fredag 18 juni 2010

Hårda protester mot Cavendish

Efter kraschen som Cavendish orsakade på den fjärde etappen av Tour de Suisse, har Mark Cavendish fått ta emot många protester och han har även blivit bötfälld av tävlingsledningen för Tour de Suisse.

De lag som kraftigast protesterat är Cerveló Test Team, Team, Team AG2R och Team Caisse d´Epargne. Straffet från TdS blev att Cavendish förlorade 25 poäng, 30 sekunder lades på hans totaltid och till slut 200 Schweiziska franks.

Efter femte etappen avbröt Cavendish tävlingen, den första orsaken var att han hade för ont i de skador han ådsamkat sig i vurpan, men senare kom det en annan förklaring som var att hans farmor avlidit och han ville vara med på hennes begravning.

Cavendish har många gånger under sin karriär fått ta emot mycket skäll och protester för sitt agerande just vid spurter, och iofs kan jag hålla med om att det är väl till en viss del vårdslöst av honom att vandra över körbanan just i spurten, de som har kollat in repriserna som finns ute på Youtube ser tydligt hur han först kör till höger för att sedan svänga och andra tvärsöver körbanan och på så sätt komma in framför Häusslers framhjul som i ett av Cavendish "brytningar" på cykeln kom upp på det och knäckte Cavendish framhjul, med vurpan som följd.

Vi får väl se om Cavendish kommer att ändra sig, vilket jag iofs tvivlar på, men samtidigt på 80-90 talet och bakåt var ett sådant agerande vardagsmat, kollar man på gamla klipp av tävlignar så vandrar hela klungan fram och tillbaka över körfältet.

För svensk del har Tour de Suisse blivit lite trist, Thomas Lövkvist tappade i och med etapp 6 sin tredje plats och återfinns nu på 10:e plats. Gustav Larsson höll sig långt uppe i fältet i går och det såg ut som om han skulle kunna göra en topp 5 placering, men av någon anledning försvann han i slutet av etappen och rullade in på en 16:e plats. Jonas Ljungblad kom in på en 112:e plats.

Lars Andersson har förlorat sin bergatröja i Thüringen Rundfahrt och ligger nu på andra plats i bergatävling, 10 poäng efter ettan.

Ha en bra dag,

Admin

onsdag 16 juni 2010

Kraschen igår väckte uppmärksamhet

Gårdagens krasch i Tour de Suisse rönte en viss uppmärksamhet även i vanliga dagspressen, Aftonbladet rapporterade rätt så mycket ang. den. De citerade bl.a. Lance Armstrongs twitterinlägg - "Fan Sporten är farlig".. Hm det har tagit Lance en viss tid att inse riskerna med att cykla eller har Aftonbladet "förvrängt" Lance uttalande, jag vet inte då jag inte sett hans twitterinlägg.
Läs mer på följande länk: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article7308218.ab

Andra följder p.g.a. kraschen igår är att Heinrich Häussler - Cerveló Test Team, drar sig ur tävlings detta då han fick djupa sår bl.a. på armbågen och var tvungen att sy ett antal stygn. Häussler hade vid tidpunkten för kraschen god chans att ta hem bergapriset för Tour de Suisse.
Arnaud Coyton - Team Cassie d´Epargne som vi skrev om igår drabbades visst hårdast och spräckte enligt uppgift höftbenet.

Annars vad nytt? Idag startar etapploppet Internationale Thüringen-Rundfahrt U23, i detta lopp är Sverige representerade genom U23 landslaget. Vi får hålla tummarna att det går bra för dem. Heja Sverige!

Hälsningar,
Admin

tisdag 15 juni 2010

Lövkvist behåller tredje platsen

Thomas Lövkvist -Team Sky behåller sin tredje plats i Tour de Suisse även efter etapp 4. Han ligger endast 9 sek. bakom Tony Martin - HTC Columbia. Fabian Cancellara - Team Saxo Bank alltjämt två en sekund bakom Tony Martin.

Annars var det en stor överraskning över dagens vinnare av etappen som var Alessandro Pettachi som spurtade i mål strax före Matti Breschel - Team Saxo Bank och Marco Marcato - Team Vacansoleil.

Notera att Tom Boonen - Team Quick Step, kör över Mark Cavendish när denne hamnat i backen. På bilden ser man när kraschen precis börjat, Cavendish till vänster och Häussler till höger i sin bergatröja.

Spurten innehöll en stor krasch, där Mark Cavendish - Team HTC Columbia, ansågs vara orsaken, detta då han drog upp sin spurt bröt på cykeln och hakade så i Heinrich Häusslers - Cerveló Test Team, styre och på så sätt drog ner dem bägge i backen, med följd att flera cyklister åkte in i dem. Hade inte kraschen skett så hade troligtvis inte Pettachi vunnit då han låg strax till vänster om de cyklister som gick i backen. Favoriten Fabian Cancellara klarade sig dock från att gå ner i backen.
Värst drabbades Arnaud Coyton - Team Cassie d´Epargne som var tvungen att transporteras bort i ambulans, hans tillstånd är ännu okänt.

Så för oss svenskar fortsätter dock Tour de Suisse vara spännande med Thomas högt upp i resultatlistan och vi får fortsätta hålla tummarna att det kommer gå ännu bättre för honom i de nästföljande dagarna.

Hälsningar,
Admin

Radioschack fick ingen inbjudan till Vueltan

Radioschacks teamchef Johan Bruyneel är upprörd på ledningen av Vuelta a Espãna då Radioschack inte fick någon inbjudan att köra det tredje största etapploppet under året.

Han använder uttryck som förvånad, vi kan inte acceptera detta etc. Samt att då de har åkare som Klöden, Leipheimer, Horner och Brajkovic som alla var aktuella för Vueltan, menar han att de självklart skulle få köra loppet. Varför de inte får köra Vueltan i år är tror han är att de inte körde Giro d´Italia i år. Men som han också säger, vi la all fokus på Tour of California, därför gick det inte organisatoriskt att ordna att vi även skulle köra Girot.

Vuelta a Espãna delar i år ut sex "Wild card" och de Team som fick ett sådant är: Andalucia – Cajasur, Cervelo Test Team, Garmin – Transitions, Sky Professional Cycling Team, Team Katusha and Xacobeo Galicia, detta upprör Bruyneel att dessa lag sattes före hans Team Radioschack. Genom detta så uttrycker Bruyneel också att han förutom leda Team Radioschack, skall slåss för de olika lagens rättigheter gentemot arrangörer, UCI och andra intressen inom cyklingen. Ett annat argument han använder är att det är ett hån mot deras nya sponsor Radioschakc som genom att gått in som finansiär till detta lag och genom detta betalat en massa pengar till UCI, borde de ha fått bättre gehör och fått en inbjudan till Vueltan.

Cykelbloggars kommentar, vad kan man säga? Visst förstår jag Bruyneel att de vill köra alla större lopp, men handen på hjärtat Team Radioschack är väl inte det lag som direkt visat framfötterna i år. Armstrong har ju jämfört med andra år knappt synts till. Och för att försvara Vuelta´ns organisation de har bara plats för ett antal lag och något lag måste hållas utanför så enkelt är det.

Hälsningar,
Admin

måndag 14 juni 2010

Nyheter

Fränk Schleck (Lux) - Team Saxo Bank vann tredje etappen av Tour de Suisse efter en spurtstrid mot en åkare i Caisse d´Arpagne.
Gustav Larsson var uppe och drog klungan ett tag vid 25 km kvar till mål, men han åkte och tittade efter något (Cancellara?) och slutade efter ett tag att köra, dock nämndes Gustav ett antal gånger av de shweiziska kommentatorerna.

Fabian körde rätt så anonymt idag, han bevakade nog enbart ledartröjan och attackerade inte något av det jag såg. Nu höll ju inte det och han blev av med den gula ledartröjan.
Ny totalledare är Tony Martin - Team HTC Columbia, dock är jag säker på att Fabian C kommer att plocka tillbaka den gula ledartröjan då Martin leder endast med en sekund. För oss svenskar var den största behållningen att Thomas Lövkvist - Team Sky avancerade upp till tredje plats i totalen. Jättekul.

Men ett stort grattis till Fränk Schleck, speciellt då bröderna Schleck har haft en relativt anonym tillvaro under årets alla lopp.

Hälsningar,
Admin

Emma kom femma

Cyklisten Emma Johansson fortsätter att rada upp bra resultat under årets säsong. Den för närvarande världscuptvåan slutade på femteplats i sammandraget av Spaniens största internationella etapplopp. Vann gjorde nederländskan Annemiek van Vleuten, före Claudia Hausler från Tyskland. Andrea Bosman, Nederländerna, slutade på tredjeplats.

Text och bild: www.expressen.se

//Admin

söndag 13 juni 2010

Nyheter

Stort grattis till Edvald Boasson-Hagen - Team Sky som vann den avslutade etappen på Critérium du Dauphine . Det var verkligen en storstilad avslutning han fick till.

Även ett stort grattis till Heinrich Häussler - Cervelo Test Team som vann etapp nr 2 på Tour de Suissse.

//Admin

Angående loppet igår

Ni som såg sändningarna igår på Eurosport reagerade nog som jag gjorde Sylvester Szmyd var den mest envetna killen jag sett på länge, attans vad han ryckte och höll på för att trötta ut Alberto Contador och Janez Brajkovic. Jag sa till en bekant att nu har man fått en ny idol inom cykel, det var så häftigt att se att jag känner att Sylvester behöver en närmare presentation.

Idag så kör Sylvester för Team Liquigas-Doimo, men har även ett förflutet i Team Lampre men han har även kört för stall som Tacconi Sport, Mercatone Uno-Scanavino och Saeco Macchine per Caffé. Han har varit proffisionell sedan 2001.

Under 2009 års upplaga av Critérium du Dauphiné så vann han etapp nr 5 som denna gång kördes uppför Mont Ventoux, killen gillar uppenbart bergsetapper. Mont Ventoux är visst ett berg som han gillar för 2007 så kom han tvåa uppför det blåsiga berget under samma etapplopp som igår.

Första gången han körde Girot 2002 gjorde han det för Team Tacconi Sport, och slutade då på 44:e plats. Sedan har det varit relativt tyst om honom, men sedan 2007 börjar han synas på reultatlistor och nämnas titt som tätt.

Teamen han kört för och vilka år är:

2001-2002 Tacconi Sport-Vini Caldirola
2003 - Mercatone Uno-Scanavino
2004 - Saeco Macchine per Caffé
2005 - Lampre-Caffita
2006-2008 Lampre-Fondital
2009 Team Liquigas

Han är född den 2 mars 1978 i Bydgoszcz - Polen Han är 1,79m och väger c:a 60 kg.

Sedan jag såg honom igår så önskade jag faktiskt att han skulle få vinna etappen, för jag blev helt klart grymt imponerad av hans körning. Man såg tydligt att Contador hade problem och fick kämpa gentemot hans ryck som han hela tiden gjorde. Min kommentar till min kompis var - "Han agerar som ettrig terrier" Kul och se.

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Admin

lördag 12 juni 2010

Nyheter

Snart är det dags för Tour de Suisse, och lagen som åker TdS satsar hårt om man får tro listorna, eller är det en schysst uppvärmning inför den stora touren?
För oss svenskar finns det ett visst intresse när man läser listorna, alla vet att Gustav Larsson hoppas få vara med i Tour de France, och efter succén på girot där Gustav visade att han var en riktigt bra hjälpryttare + att han vann sista etappen så kan ju tro att han är klar för TdF, men nu skall han även köra Tour de Suisse, vilket blir ännu ett etapplopp för honom, och han körde ju ett antal klassiker under våren också. Så jag är lite fundersam över formen för honom. Men jag hoppas ju självklart att jag har fel.

Övriga svenskar under Tour de Suisse är också Jonas ljungblad i sitt Omega Pharma-Lotto, jag håller verkligen tummarna för honom och att han får lite framskjutna placeringar.

Thomas Lövkvist kommer vi få se i de snygga dräkterna från Team Sky under Tour de Suisse, och även där hoppas jag att det släpper för honom, man har inte sett så mycket av Thoms under våren. Dock har Team Sky verkligen visat att de är ett lag att satsa lite pengar på under året. Men om det räcker för en totalseger i TdF är skrivet i stjärnorna. Visst de har erfarna åkare i laget och om de har bättre tur än i de inledande etapperna i Girot så kommer de garanterat vara med bland de top 10 som slåss om totalsegern, det är mitt stalltips i alla fall, fast jag är säker på att andra har klara stalltips.

Fredrik Kessiakoff fick lite tid i tvrutan igår när han + några till lämnade klungan för att försöka jaga ikapp utbrytarna under Critérium du Dauphiné . Kul och se att det börjar släppa för honom, han kommer dock inte delta i Tour de Suisse, och vi får väl se om Garmin låter han köra TdF:n när de väl skall presentera lagen. Angående Fredrik, som ni ser på bilden så är han rätt så orakad, nu är ju en annan som honom och rakar sig först när det är olidligt långt och kliar, men kör man i Pro Touren och LVG så bör man vara slätrakad i fejjan, eller vad tycker ni?

Tre nya bloggar har lagts till i uppdateringslistan, de kommer att presenteras inom kort, men fram tills dess så får ni nöjet att kolla in deras bloggar utan att jag har "färgat" dem =)

Dessa är:
Åsa Erlandsson
Isabelle Söderberg
Mikael Kippiläs "Vägen till Frankrike 2010"

Det var allt för idag,

Hälsningar,
Admin

onsdag 9 juni 2010

Nyheter

Emma Johansson (Red Sun) körde in som tvåa i den nionde upplagan av spanska Clásica Durango-Durango Emakumeen Saria i trakterna kring Bilbao. Sollefteåtjejen fick se sig slagen av Marianne Vos (Nederland Bloeit). Trea blev segrarinnans lagkamrat Annemiek van Vleuten.
Läs mer på http://www.cykelnytt.se/

Carlos Sastres medverkan i Tour de France allt mer osäker
Carlos Sastre of Cervelo TestTeam received results today of an MRI which revealed the extent of his back injury caused by crashes at this year's Giro d'Italia.
After undergoing tests at the Santa Teresa Clinic in Ávila, the 35-year-old Spaniard was diagnosed with a posterior spinal disc herniation and a central extruded disc of the L5S1 disc. Although Sastre completed the Giro d'Italia in eighth place overall, his injuries may prevent him from starting the upcoming Tour de France.
"I don't plan to go if I'm going to feel burdened from day one. If I do end up competing in the race, it will be because I'm fully recovered," said Sastre.
Läs mer på: http://www.cyclingnews.com/news/sastre-diagnosed-with-herniated-disc

Bordry critical of UCI testing
French Anti-Doping Agency (AFLD) chief Pierre Bordry has criticised the testing undertaken by the International Cycling Union (UCI) at the Tour de France, labelling it "predictable and ineffective".
Bordry, whose organisation has long been at loggerheads with cycling's governing body, told the 'Frontal 21' program on German TV network ZDF, "The tests are arranged so that the riders know in advance" when they will be subject to anti-doping scrutiny. Läs mer på: http://www.cyclingnews.com/news/bordry-critical-of-uci-testing

Det var allt för idag,

Hälsningar,
Admin

tisdag 8 juni 2010

Nyheter

During the Giro, there was great racing all over Europe, as we saw in France and Belgium. The Republic of Ireland had its own incredible race as well; their eight stage 'Ras' is notoriously hard to win. Last Sunday, the 2010 edition finally fell to Swedish Elite TT champion, Alex Wetterhall (Team Sprocket - Magnus Maximus Coffee.com). PEZ spoke to Alex, the day after his triumph.

PEZ: Congratulations on a great win, Alex - but it was touch and go, for a while?On stage 5 a break went and I didn't realise that there were danger men in it, my DS told me that perhaps we'd lost the jersey to Josef Kugler (Austria & Arbo KTM - Gebruder Weis) at the finish it was just eight seconds but they went my way. Läs hela intervjun på följande länk: http://pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=8313&status=True&catname=Latest%20News

Riktigt skoj och se att svenska cyklister uppmärksammas utomlands.

Satt för övrigt och läste senaste numret av ProCycling igår, ja jag vet den har legat och skräpat ett par dagar. Men deras artiklar om Fredrik Kessikaoff är också riktigt roligt att läsa och se. ProCycling har valt ut ett antal cyklister som de kommer att följa under året och Kessiakoff är en av dem. För de som inte har läst och sett dessa artiklar försök hitta äldre nummer och läs presentationen etc av Kessiakoff, bättre reklam kan han inte få.

Ha en bra dag,
Admin

söndag 6 juni 2010

Har de blivit alldeles tokiga?

Har noterat och hört från många cyklister som pratat om olika motionslopp de tänker köra, men vana trogen så efteranmäler de flesta sig, för med handen på hjärtat är de flesta motionärer solskencyklister, och vem vill köra i hällande regn?

Det första stora exemplet var Roslagsvåren arrangerat av Fredrikhofs IF CK, de ville ha
För korta banan 220:- Mellanbanan 450:- och för den långa turen 550:- . Nu kan jag försvara Hofvet lite då de har en grym organisation runt sina motionslopp (Roslagsvår och höst), samt att man får i alla fall fika o korv efter man kommit in i mål oavsettt längd.

Nästa exempel, och fy säger jag bara, Siljan Runt! Färdväg Siljan och Orsasjön: 550 kr Färdväg Siljan: 530 kr Färdväg Orsasjön: 500 kr kostade det att genomföra deras olika banor, på detta fick du inte ens en kopp kaffe när du kom i mål, pratade med en som genomförde loppet igår, tog bl.a. banrekord på långa bana (Grattis) men han var grymt irriterad av att utöver den hutlösa anmälningsavgiften så fick de inte ens en kopp kaffe efter utfört lopp. Skall tilläggas att betalade du ytterliga 70:- så fick du mat efter loppet. Snålt är det enda jag kan säga!

Nu kan man ju fråga sig varför arrangörer gör på det här sättet, för en sak är säker, de skrämmer bort många som ev. skulle kunna tänka sig att köra loppen om det var lite mer humanare priser på starterna.

Att skylla på organisatoriska spörsmål, tar jag med en klackspark. Detta då jag själv är med och arrangarer motionslopp och det enda (nästan) som behövs är att föra in namn, klubb etc på en lista och ge ut en nummerlapp, och voila så har klubben fått in ytterligare en summa till klubbens kassa och aktiviteter. För det är ju mycket av varför klubbar kör motionslopp. Dessa betalar och ser till att klubben fortfarande kan satsa och utöva den sport som vi alla älskar.

Nu på olika forum och bloggar så snackas och det och skrivs det mycket hur vi skall få fler att ansluta sig till vår underbara sport, men Hofvet (är medlem där oxå, måste nog gå på nästa årsmöte)och Siljan runt (Sollerö IF) kan jag idag inte ge "dagens ros" för att de främjar cykelsporten, de skrämmer i mina ögon bort många som skulle ha velat köra dessa lopp med dessa hutlösa startavgifter. Jag vet många som skippade att åka till respektive lopp just p.g.a. detta.

Personligen så vill jag ju hellre att det kommer fler till våra motionslopp och att det är många som vill köra. Det är nästan den största belöningen ur min synvinkel. Vår klubb har den modesta anmälningsavgiften 150:- och 50:- i efteranmälningsavgift. Ett annat lopp jag körde hade även endast de 50:- i efteranmälningsavgift. På båda dessa lopp så lottades det ut bra saker, och alla fick mackor, kakor, kaffe/thé etc efter målgång.

Är detta något som fler har känt av eller märkt är något som är genomgående runt om i landet?

Hör gärna av er med synpunkter eller förklaringar varför det blivit så här?

Hälsningar,
Admin